14 Aralık 2016 13:41

Yozgat'ta şiddetli rüzgar çatıyı uçurdu

Yozgat'ta etkili olan şiddetli rüzgar çatıyı uçurdu. Uçan çatı otomobillere zarar verdi.

Paylaş

Yozgat’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, şiddetli esen rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar park halindeki otomobillere zarar verdi. Vatandaşlar, hava muhalefeti nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yol kenarlarına yiyecek bıraktı.

Yozgat'ta dün başlayan kar yağışı, rüzgarla tipiye dönüştü Buzlanan cadde ve sokaklarda sürücüler zor anlar yaşadı. Çapanoğlu Mahallesi'nde rüzgarın şiddetli esmesiyle bir binanın çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar park halindeki otomobillere zarar verdi. Buzlanan yollarda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. 26 köy yolu ulaşıma kapandı.

Hava şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için vatandaşlar tarafından yol kenarlarına yiyecek bırakıldı. Şehir merkezinde faaliyet gösteren lokantacılar ise ekmek ve yiyecek artıklarını Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürerek teslim etti. Veteriner Hekim Mehmet Emin Özcan, Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yaklaşık 80 köpek bulunduğunu belirterek bu hayvanların bakımlarının yapıldığını, resmi kurumlardan gelen yemek artıklarının sokak hayvanlarına verildiğini belirterek, "Barınağımızda sokak hayvanlarının ihtiyacı için mama takviyesi de yapıyoruz. Burada hayvanların tedavileri de yapılıyor. Vatandaşlarımız zor durumda gördükleri hayvanları belediyemiz ihbar hattına bildirirlerse, ekiplerimiz hemen harekete geçecektir. Burada ısıtıcılı bölmelerde, en iyi şartlarda hayvanların bakımları yapılıyor” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Buğdayın sapı, naylonun rengi’

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu saldırının yapıldığı yere karanfil bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...