‘Buğdayın sapı, naylonun rengi’

Samandağ'da buğday saplarını boyayarak rengarenk tepsiler yapan Neriman Şahan, ekmeğini el emeğiyle yaptığı ürünlerle kazanıyor.

14 Aralık 2016 13:33
Paylaş

Hatay'ın Samandağ ilçesinde tarihi dokusu ile ünlü Musa Dağı'nın üstünde bulunan Hıdırlı Köyü'ne girerken renkli, küçük bir kulübeyle karşılaşıyorsunuz. Kulübenin önünde çalışırken göreceğiniz Neriman Şahan köyün en renkli işini yapıyor.

Yaptığı çeşit çeşit reçeller, iğne oyaları, oyuncak bebekleri satarak aile bütçesine önemli katkı sunan Şahan, renkli tepsilerin siparişlerine yetişemediğini söylüyor.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN YOL GÖSTERDİ

Tabak yapımını köylerine gönüllü olarak gelen bir öğretmenden öğrendiğini belirten Şahan, köye gelen öğretmenin kadınlara okuma yazma öğrettiğini ve el işleri yapmayı öğrettiğini anlattı.

Yaptığı tabaklar için küçük bir tarlaya ektiği buğdayın hasat edilmesinin ardından geride kalan saplarını tabak yapımında kullandığını belirten Şahan, tepsinin dolgu malzemesi için bu sapları, renkli kaplaması içinse naylon kullanıyor.

Tepsilerin kahvaltılık, içli köfte, ekmek, meyve gibi besinler tüketilirken kullanıldığını söyleyen Şahan, kimi müşterilerin ise süs eşyası olarak kullanmayı tercih ettiklerini söyledi. (DİHABER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kardan halı sahanın çatısı çöktü 1 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yozgat'ta şiddetli rüzgar çatıyı uçurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...