14 Aralık 2016 12:56

Kadınların toplu intihar girişimi Meclis'te

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Bursa'da koruma altında bulundan dört kadının toplu intihar girişimine ilişkin Meclis'e soru önergesi verdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Bursa'da koruma altında bulunan genç kadınların toplu intihar girişimine ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sorulmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Bursa'da koruma altına alınan genç kadınların kaldığı bir yurtta dört kadının bileklerini keserek toplu intihar girişiminde bulunmasının kamuoyuna yansıdığının belirtildiği önerge metninde, dört kadın için gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi gerçekleştirdiği ve hayati tehlikelerinin olmadığının edinilen bilgiler arasında olduğu ifade edildi. Önergede şu sorular yer aldı:

1-) Bursa’da sözü edilen yurtta korum altına alınan genç kadınların “toplu intiharı” ile ilgili başlatılan soruşturma hangi aşamadadır? Elde edilen bulgular nedir?
2-) “Koruma altında” bulunan kişilerin toplu intihara sürüklenmiş olması karşısında devlet neden gerekli korumayı sağlayamamıştır?
3-) Koruma altına alınanlar için tahsis edilen yurtlarda yurt personelinin “kötü muamele”yi rutin bir çalışma tarzı olarak benimsememiş olmalarının ve görevlerini bu biçimde ifa etmelerinin sebebi nedir?
4-) Yurtlarda yurt personelinin kötü muamele teşkil eden tavır ve tutumlarına ilişkin hangi önlemler alınmaktadır?
5-) Koruma altında olan bireylerin kalmış oldukları yurtların denetimi ne şekilde gerçekleştirilmektedir ve denetimlerde hangi kriterler gözetilmektedir?
6-) Yurtlarda çalışacak personel hangi kriterler esas alınarak belirlenmektedir?
7-) Yurtlarda çalışan personele hizmet için eğitim kapsamında hangi eğitimler verilmektedir?
8-) Türkiye genelinde bu ölçekte faaliyet gösteren yurtlar için de benzeri şikayetler söz konusu olmuş mudur? 
9-) Bursa ilinde meydana gelen bu olayın, Bakanlığınızın politikalarından kaynaklanan bir eksiklik sonucu olduğu kanaatinde misiniz? Bakım ve sorumluluğunuz altında olan bireylerin vücut bütünlüğü ve can güvenliğinin sağlanması adına önlemler alınması adına ne tür çalışmalar yürüteceksiniz?
10-) Genç kadınların intiharında sorumluluğu bulunanlar hakkında ne tür bir yaptırım uygulayacaksınız? Açılacak olan davalarda müdahil olacak mısınız? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP tutuklu vekiller için HSYK'ye şikayette bulundu

SONRAKİ HABER

Paris saldırılarının keşifçisine 10 yıl 9 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa