14 Aralık 2016 12:28

Gaydalı: Bitlis'te DBP'li belediye bırakılmadı

HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı Bitlis’te DBP’li 6 belediyeye kayyım atandığı için DBP’li belediye kalmadığını açıkladı.

Paylaş

Bitlis’te DBP’li belediyelere yönelik siyasi operasyonların 10 Eylül tarihinden bugüne kadar devam ettiğini belirten Gaydalı: “ İlk olarak Ovakışla (Pirxus) Belde Belediye Eşbaşkanları Ahmet Demir ve Servin Karakoç’un gözaltına alınması ve tutuklanması ile başlayan süreç 18 Kasım 2016 tarihinde Güroymak (Norşin) Belediye Eşbaşkanları Mehmet Emin Özkan ve Senaye Ata’nın gözaltına alınması ile devam etmiştir. 24 Kasım 2016 tarihinde ise Bitlis Belediye Eşbaşkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alınarak tutuklandı. Akabinde tüm bu belediyelerimize halk iradesi yok sayılarak gayri hukuki bir şekilde kayyum atanmıştır” dedi.

Seçilmişlere yönelik tutuklama ve gözaltı mekanizması sabahın erken saatlerinde de devam ettiğini vurgulayan Gaydalı şunları söyledi: “Hizan (Xizan) Belediye Başkanı İhsan Uğur Diyarbakır’da bulunan evinden gözaltına alınmıştır. Eş zamanlı olarak Hizan’da bulunan evinin kapısı kırılarak içeri girilmiş ve belediye binasında da aramlar başlatılmıştır. Yine Mutki Belediye Eşbaşkanları Özcan Birlik ile Yolalan Belde Belediye Eşbaşkanları Felemez Aydın ve Hanım Çelik de evlerinden gözaltına alınmış belediye binalarında aramalar başlatılmıştır.”

AKP iktidarının kayyım mantığı ile Kürt illerinde yaşayan vatandaşların iradelerini yok saydığını dile getiren Gaydalı “İçişleri müfettişlerinin adeta kamp kurduğu belediyelerimizin hiçbirinde bugüne kadar en ufak bir yolsuzluk, rüşvet, usulsüzlük tespit edilebilmiş değildir. Bu operasyonlar siyasidir. Sorunları daha da derinleştirmekten, kutuplaşma ve gerilimi daha da artırmaktan başka hiçbir şeye hizmet etmediği gibi demokratik tüm değerleri de yok etmektedir.   Halkımızın meşru temsilcilerine yönelik bu siyasi operasyonlara bir an önce son verilmeli, gözaltına alınan ve tutuklanan belediye eşbaşkanlarımızın serbest bırakılmalı ve kayyum rejiminden vazgeçilmelidir. Hepimizin acil ihtiyacı olan barışın ve demokrasinin tahsis edilmesi, siyasetin ve diyaloğun hâkim olması gerekmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Erzincan'da 1-1 berabere kaldı

SONRAKİ HABER

Soba zehirlenmesi can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...