14 Aralık 2016 12:27

İhracat ve ithalat azalmaya devam ediyor

TÜİK verilerine göre, ihracat birim değer endeksi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.6 azaldı.

Paylaş

TÜİK, ekim ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.6 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 3.5 ve imalat sanayiinde yüzde 2.2 azalırken, ham maddelerde yüzde 2.5 ve yakıtlarda yüzde 3.2 arttı.

İthalat birim değer endeksi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 3.2, yakıtlarda yüzde 13.5 ve imalat sanayiinde yüzde 1.7 azalırken, ham maddelerde yüzde 0.4 arttı.
İhracat miktar endeksi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.5 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 7.5, yakıtlarda yüzde 7.6 ve imalat sanayiinde yüzde 1.2 azalırken, ham maddelerde yüzde 17 arttı.

İthalat miktar endeksi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 5.3 ve imalat sanayiinde yüzde 0.8 artarken, ham maddelerde yüzde 9.4 ve yakıtlarda yüzde 3.9 azaldı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

2016 Arama Trendleri listesi açıklandı

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Erzincan'da 1-1 berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...