14 Aralık 2016 12:12

Basın Konseyi:Hüsnü Mahalli'nin sağlığından endişe duyuyoruz

Basın Konseyi yazılı açıklama yaparak dün akşam gözaltına alınan Hüsnü Mahalli’nin sağlığından endişe duyulduğunu belirtti.

Paylaş

Basın Konseyi tarafından yapılan açıklamada yazdığı tweet'ler nedeniyle gözaltına alınan gazeteci, televizyon yorumcusu, Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli'nin sağlık durumundan endişeli olunduğu belirtilerek: “Yaklaşık bir gündür hâlâ ifadesi alınmadan, Cumhuriyet Savcılığı yerine Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar bölümünde tutulması, birçok hastalığa sahip olan Hüsnü Mahalli'nin yaşamını tehlikeye sokmaktadır. İleri derecede MS hastası olan Mahalli, aynı zamanda yürüme güçlüğü de çekmektedir. Zaman zaman elektrikli şok aleti kullanarak, tıbbi araçlar ve ilaçlarla yaşamını devam ettiren gazeteci Mahalli'nin bazı televizyoncular tarafından "hedef gösterilmesi" ve sosyal medyada linç kampanyası başlatılmasının akşamında evinde gözaltına alınması, normal demokrasilerde yaşanmaması gereken bir uygulamadır” denildi.

Hüsnü Mahalli’nin, ciddi risk altında olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Sağlığıyla ilgili kaygılarımız her geçen saat artmaktadır. Kritik sağlık durumu göz önüne alınarak bir an önce ifadesine başvurulup serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Avukatının sağlık raporlarını ve UYAP evraklarını gerekli makamlara iletmesine rağmen ifade alımıyla ilgili sürenin uzaması sonucu doğacak hayati sonuçların sorumluluğunu da kimin yükleneceğini bilemiyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kar yağdı, hamsi fiyatı 15 liraya çıktı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş'ta akşam bu yollar kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...