14 Aralık 2016 11:45

ERDEMİR işçisi TİS’ten memnun değil

ERDEMİR'de TİS görüşmeleri önceki gün akşam yapılan oturumda anlaşmayla sonuçlandı. Türk Metal’in 2.20 liraya imza atması işçileri memnun etmedi.

Paylaş

Erdemir’de çalışan 4 bin 700 işçi adına Türk Metal ile MESS arasında süren toplusözleşme görüşmeleri önceki gün akşam yapılan oturumda anlaşmayla sonuçlandı. Masaya saat ücretine 3 lira zam talebiyleTürk Metal’in 2.20 liraya imza atması işçileri memnun etmedi.

Gazetemize konuşan işçiler anlaşmaya tepki göstererek “Bizim onayımız olmadan imzalanmayacak deniyordu ama yine bize sorulmadan anlaştılar” dedi. Sendikadan yapılan açıklamada 2 yıllık sözleşmeyle saat ücretlerine ilk altı ay için 2 lira 20 kuruş zam yapıldığı bilgisi verildi. Bunun 660 lira artış anlamına geldiği savunulan açıklamada, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için enflasyon oranında zam yapılacağı belirtildi. Sosyal haklara yıllık yüzde 13 artış yapılacağı belirtilen açıklamada, sözleşmeden doğan farkların 30 gün sonra ödeneceğini bildirildi. Açıklamada MESS in 150 TL teklif ettiği promosyon maddesinin yıllık 300 TL olarak sözleşmede yer aldığını bildirdi. 

Masaya 3 lirayla oturan Türk Metal’in, kendilerinin onayını alarak 2.70’e indiğini hatırlatan işçiler, “Pazarlıkta en fazla 2.50’ye düşülür diye bekliyorduk ancak 2.20’ye anlaştılar. Onayımız olmadan imzalanmayacak deniyordu ama yine bize sorulmadı” dedi. Banka promosyonu olarak da 300 liraya anlaşma yapıldığını hatırlatan işçiler, “Memurlar 1500-2000 lira promosyon alıyor. Bizim daha fazla almamız lazım ama 300 liraya anlaşmışlar. kalan promosyon da firmanın kasasına kaldı” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çekmeköy'de el bombası alarmı

SONRAKİ HABER

Ekin'in kaybedilmeden önceki son görüntüleri yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa