14 Aralık 2016 11:28

TÜSİAD Başkanı: Ülkemizde çok ciddi troller var

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, 'Şu anda dolar bozdurdunuz, bozdurdunuz, bozdurmadınız vatan haini. Troller çok ciddi çalışıyor' dedi.

Paylaş

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, “Bence girin twitter'a 'Cansen Başaran Symes' diye yazın, çıkan mesajları okuyun. 'TÜSİAD' diye yazın çıkan mesajları okuyun. Şu anda dolar bozdurdunuz bozdurdunuz, bozdurmadınız vatan haini. Troller çok ciddi çalışıyor" dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 12-14 Aralık tarihleri arasındaki 14'üncü Girişimcilik Günleri'nin açılışı, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, BAKSİFED Başkanı Ali Eroğlu, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

TÜSİAD Başkanı, üniversite öğrencileri ve diğer katılımcıların sorularını yanıtladı. Doların yükselmesi ve ekonominin küçülmesine ilişkin soru yöneltilen Symes, 2008'den bu yana dünyanın çok ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirterek, “Ekonomik olarak oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bunun bir küresel ayağı var, Trump'ın seçimi sonrasında dolar oldukça değer kazanmaya başladı. Bütün piyasaların parası değer kaybetti ama TL en çok değer kaybeden oldu, Meksika ile birlikte" diye konuştu.

'REFORM AJANDASINDAN UZAKLAŞTIK'

Türkiye'nin zigzaglı bir ülke olduğunu belirten Symes, “Geçmişe baktığımızda çok zor şeyleri başarmış ve çok hızlı değişiklikleri yapabilmiş bir ülkeyiz. Dolayısıyla anahtara dönelim, başarılı olduğumuz yıllarda neleri doğru yapmıştık. AB çıtasında ciddi bir demokratikleşme, insan hakları, rekabetçi ve serbest piyasa ekonomisi, bağımsız kurumların gerçek anlamda bağımsız olarak çalışması, bütün bunlar o yol haritası içinde yapıldı, hayata geçirildi ve neticelerini, tohumlarını verdi. Ne zaman ki o süreçte durduk, daha iç konulara odaklandık, gelir de düşmeye başladı. İç ve dış dünyadaki küresel ekonomik değişimi gözardı etmiyorum ama asıl başarı zor dönemlerde o dışarının dalgalarına doğru daha güçlü reflekslerle, daha güçlü reformlarla atılmaktı. Biz reform ajandasından uzaklaştık" diye konuştu.

'TROL'  UYARISI

TÜSİAD Başkanı Symes, ülkemizde ciddi troller olduğunu da belirterek, “Bence girin twitter'a 'Cansen Başaran Symes' diye yazın çıkan mesajları okuyun. 'TÜSİAD' diye yazın çıkan mesajları okuyun, şu anda dolar bozdurdunuz, bozdurmadınız vatan haini. Soyadımın ucundaki Symes herşey var. Troller çok ciddi çalışıyor. Ama doğru yanlış da demeyeyim data üzerinden konuşmalıyız, söylenenleri bir datayla desteklediğimiz sürece sıkıntı olmaması gerekir" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da kar defin işlemlerini zorlaştırdı

SONRAKİ HABER

KJA üyesi Sara Aktaş tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...