30 Mayıs 2012 12:15

103 avukata soruşturma geliyor: Savunmak da yasak!

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, 'KCK' adı altında görülen davada sanıkları savunan 103 avukat hakkında Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni verdiğini duyurdu.Gelişmeyi twitter hesabı aracılığıyla duyuran Aktar, soruşturma izni verilenler arasında Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu tüm asil ve 7 yedek üyesinin olduğunu b

103 avukata soruşturma geliyor: Savunmak da yasak!
Paylaş

Gelişmeyi twitter hesabı aracılığıyla duyuran Aktar, soruşturma izni verilenler arasında Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu tüm asil ve 7 yedek üyesinin olduğunu belirtti. Aktar, soruşturma izni verilmeyen sadece 3 yedek üyenin kaldığını ifade etti.

"Avukatlık serbest bir meslektir ve bağımsız yapılması esastır sözlerim için savunmayı aşan ifadeler denilerek soruşturma izni verilmiş" diyen Aktar, "Sizler devletin Kürtlere karşı refleksini gösteriyorsunuz", "Cübbelerinizde neden ilik yok" gibi sözlerin suçlama sebebi yapıldığını dile getirdi.

Aktar, ceza soruşturması için savcılığa izin, disiplin yönünden baroya da "Gereğini yapın" yazısının gönderildiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darbe Komisyonu Demirel, Cindoruk ve Ecevit'i dinleyecek

SONRAKİ HABER

Dink ailesi avukatları itiraz dilekçelerini sundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa