14 Aralık 2016 10:55

‘Basın özgürlüğü için TGS’de örgütlenelim’

Mersin'de Evrensel muhabirlerinin davasını izleyen TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Adana'da ziyaretlerde bulunup değerlendirme toplantısı yaptı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş Evrensel muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın duruşmalarını izlemek üzere gittiği Mersin’den Adana’ya geçerek ziyaretlerde bulundu. Durmuş Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile görüştü. Ziyaretin ardından TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ve yönetim kurulu üyeleriyle bir değerlendirme toplantısı yapan Durmuş, basın özgürlüğünün ancak gazetecilerin örgütlü olmasıyla sağlanabileceğini söyledi.

Adana’da dört yerel gazete ve bir  yerel televizyonun kanun hükmünde kararname ile kapatıldığını, onlarca gazetecinin işsiz kaldığını anımsatan Durmuş, “Adana Şube Başkanımız Salim Büyükkaya ve yakından tanıdığımız meslektaşlarımız hakkında adli kontrol uygulaması devam ediyor. Şube başkanımızın şehir dışına çıkamaması sendika örgütlenme özgürlüğüne de vurulmuş bir darbedir.. Bu haksız kararın bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. Durmuş, tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmalarını istediklerini söyledi. Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının her geçen gün daha da kötüleşmesinin nedeninin örgütsüzlüğünden geçtiğine vurgu yapan Durmuş, TGS’nin 65 yıldır gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını ilerletmek için mücadele ettiğini söyledi. Durmuş, “Özgür basın ve gazetecilik için sendikal mücadelenin önemi bugün dünden daha çok ortaya çıkıyor. TGS basın emekçilerinin çatı örgütü olarak mücadelesini aralıksız sürdürmekte kararlıdır” dedi.

TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ise sendikal mücadeleyi tüm olumsuzluklara rağmen yürütmekte kararlı olduklarını dile getirdi. Büyükkaya, “Sorunlarımızı kendi gücümüz ve örgütlülüğümüzle aşacağımızı biliyoruz. Bunun için şikayetçi olmayacağız, dayanışmayı ve mücadeleyi yükselteceğiz. Tüm basın emekçilerini TGS çatısı altında örgütlenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TGS ile dayanışma halinde olduklarını kaydetti. Esendemir, “El birliği, gönül birliği ile mesleğimizin en iyi şekilde temsil edilmesi, üye ve meslektaşlarımızın haklarının, hukuklarının korunması için birlikte mücadele etmeye devam
edeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik ve güvencesizlik kıskacında kadın emeği

SONRAKİ HABER

Gölbaşı’da bulunan yer altı şehri tehdit altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...