14 Aralık 2016 10:40

Adana’da gözaltına alınanların ifadeleri başlatılmıyor

Adana'da Pazartesi günü başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 25 kişi, halen tek soru sorulmadan Emniyet'te bekletiliyor.

Paylaş

Adana'da “Silahlı terör örgütü üyesi olma” suçlamasıyla gözaltına alınan HDP İl Eş Başkanları Gülseren Tural ve Hüseyin Beyaz, Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç, Emek Partisi Üyesi Av. Tugay Bek ile TÖP-G üyesi Derya Çiçek Nar’ın da aralarında bulunduğu çoğu HDP üyesi 25 kişi 3 gündür kendilerine tek soru dahi sorulmadan Emniyet’te bekletiliyor. 24 saatlik avukatla görüşme kısıtlaması Salı günü dolan soruşturma ile ilgili kısıtlama devam ediyor. Vatandaşlarla görüşen avukatları gözaltındakilerin iyi olduklarını, herkese selam söylediklerini aktardı. Avukatlar yalnızca gözaltındakilerin durumunu öğrenebildiklerini soruşturmaya dair alabildikleri tek bilginin bir ihbar üzerine soruşturmanın başlatıldığı yönünde olduğunu söyledi.

DAHA ÖNCE DE İSİMSİZ İHBARLA EV HAPSİ VERİLMİŞTİ

Adana'da son iki ay içerisinde ihbarlara dayanarak çoğunluğu çocuk 200'e yakın kişi gözaltına alındı, 50’ye yakın kişi tutuklandı ve yaklaşık 30 kişiye ev hapsi verildi. Ceyhan'da 1 Aralık'ta gözaltına alınan 21 kişi 12 gündür bekletiliyor. 5 Kasım günü 16 HDP’linin gözaltına alınıp 8’ine ev hapsi verilen dosyanın altından da isimsiz ihbar çıkmıştı. 8 kişi ilçe kongresi, il binasında yapılan toplantılar, temsilcilik toplantısı gibi yasal faaliyetler gerekçe gösterilerek ev hapsine gönderilmişti. Ev hapsinde bulunan HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz ve Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç da yine bir ihbarla gözaltına alınanlar arasında.

HÂLÂ GÜLEBİLİYORUZ

Tugay Bek ile görüşen eşi Emek Partisi Adana İl Başkanı Av. Sevil Aracı, Bek’in moralinin iyi olduğunu söyledi. Müvekkillerin ve dostların sürekli arayıp sorduğunu dile getiren Aracı, “Hala gülümseyebiliyoruz. Aylardır haksız yere tutuklu olan Evrensel Gazetesi muhabiri Cemil Uğur tahliye edildi. gülebildik, sevinebildik. Tereddütsüz gülebildiğimiz günlerin de geleceğine inanıyorum. Çünkü halen haksızlıklar karşısında direnen, mücadele eden insanlar var, her ne yaşarsak yaşayalım yanımızda olan arkadaşlarımız, yoldaşlarımız var, partimiz var. Yalnız değiliz. Güzel günlere hep beraber yürüyeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Budak: Ekonomi rakam oyunlarıyla değil üretimle büyür

SONRAKİ HABER

Karaman'da ulaşıma kar engeli 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa