14 Aralık 2016 10:10

HDP'li Demirel ve Konca, Kandıra F Tipi Cezaevine götürüldü

Tutuklanan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, Kocaeli Kandıra Cezaevi'ne nakledildi.

Paylaş

Ankara'da, gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır ve Batman'daki mahkemeler tarafından tutuklanan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, Kocaeli Kandıra Cezaevi'ne nakledildi.

Ankara'da 2 gün önce gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır ve Batman'a getirilen HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı. Dün akşam geç saatlere kadar Diyarbakır Adliyesi'nde işlemleri devam eden Demirel ve Konca'ya, haklarında zorla getirme kararı verilen 'KCK' ana davası kapsamında ses analizi yaptırıldı. Geç saatlerde Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne götürülen milletvekilleri bugün sabah saatlerinde uçakla Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Daha önce HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile Grup Başkan vekili İdris Baluken, milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Ferhat Encü de Kandıra F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ömer Ulusoy'a verilen ceza 7 yıldan 2 yıla düşürüldü

SONRAKİ HABER

Kati Piri: AB bakanları AP’nin Türkiye çağrısını benimsedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...