14 Aralık 2016 09:13

Alevileri tehdit eden akademisyen hakkında suç duyurusu

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı, Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Abdülkadir Şen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Abdülkadir Şen, Suriye'nin Halep kentinde yaşananlar sonrası Twitter'da Alevilere yönelik paylaşımlarda bulunmuş ve  “Ey Halep’te çocukları, kadınları, sivilleri korkakça bombalayan rejimi savunan mezhepçiler: Sizi bu coğrafyada yeni Malazgirtler bekliyor” demişti.

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı da Şen hakkında Ankara Adliyesi'nde savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapan vakfın başkanı Murtaza Demir, halen Marmara Üniversitesi'nde doktorasına devam eden Şen hakkında, “ Bu yazı, bir akademisyene, Marmara üniversitesinde doktora yapan birisine yakışan bir yazı mıdır? Anadolu’ya egemen olmak için savaşan iki Türk Sultanı’nın 1514’te yaptığı bir savaşı günümüze taşımanın, kin, nefret saçmanın kime ne yararı var? Bu ülke dincilik, mezhepçilik, etnikçilikten çok çekmiştir. Millet bir ırka ya da dine dayanmaz, çeşitli ırklardan, çeşitli inançlardan oluşur. Önemli olan hangi inançtan hangi ırktan olmak değil, kardeşçe bir arada yaşamaktır, ortak yaşama kültürüdür” diye konuştu.

Demir,  ortak duyguyla ve vatandaşlık bağı ile ayrı ırk, inançtan olan insanların bir arada tutmaya çalıştıklarını ifade ederek, “ Bu insan ne yapıyor? Egemen bir devlet olan Suriye'yi parçalamak, meşru hükümetini yıkmak için, başta ABD ve Avrupa Birliği emperyalistleri olmak üzere, S. Arabistan, Katar, Bahreyn gibi teokratik devletlerin işbirliği ile saldırıldığını görmüyor mu?” diye tepki gösterdi.

SORUMLU KİM?

Demir, çocukların, kadınların, sivillerin, askerlerin ölmesini kimse istemediğini, ama bu ölümlerin sorumluları olduğunu vurgulayarak, “Sorumlusu kim? Bunu düşünmeden, İŞİD’in, radikal dinci örgütlerin, Suriye’de yaptığı katliamları, çoluk, çocuk, sivil, asker öldürmesini görmezden gelmek, gerçeklere gözünü kapamak değil midir? Hangi duygu ve düşünceyle bunu yazıyor, bir inancın sahiplerine karşı nasıl kin ve nefret kusuyor, anlamak mümkün değil” dedi. Demir, ülkede yurttaşara arasındaki birliğin bozulursa Şen'in çıkarının ne olacağını sorarak, “İnsanların kutsallarıyla uğraşmak sağlıklı bir iş değildir. Kimileri kabul etse de etmese de Cemevi Alevilerin ibadet yeridir. Buna inanan inanır, inanmayan inanmaz, zorlama yoktur. Alevilerin kutsallarına, inançlarına, tutum ve davranışlarına hakaret etmek, inançlarına saldırmak kimsenin hakkı ve haddi değildir” diye belirtti. Demir'in konuşmasının ardından akademisyen Şen hakkında savcılığa suç duyurusu dilekçesi verildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhraçları protesto eden ESM üyelerine gözaltı

SONRAKİ HABER

1 Umut Derneği üyesi Sezer hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...