14 Aralık 2016 08:50

Mahkeme tecavüzcüye indirim uygulamadı

Diyarbakır'da 31 yaşındaki kamyon sürücüsü A.U., 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan hiç bir indirim almadan 28.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da 22 yaşındaki Z. E’ye tecavüz eden kamyon sürücüsü A. U yargılandığı mahkemece 28 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. 'Nitelikli cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahla tehdit' suçlarından ceza alan A. U.  indirim almak için ‘Türk bayrağını yırttı’ iddiasıyla savunması yaparken mahkeme hiçbir indirim uygulamadı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre 9 Nisan 2015 tarihinde Batman karayolunda meydana gelen olayda, şarkıcı olarak çalışan 2 çocuk annesi 22 yaşındaki Z. E, arkadaşı Y. D.'yi arayarak kendisini Batman'dan almasını istedi. Y.D.'nin genç kadını aldıktan sonra yolda taciz etmesi üzerine, Z. E. araçtan inerek otostop çekmeye başladı. Yolda duran kamyon sürücüsü A. U, otostop yapan kadını aracına aldı. Kamyon sürücüsü A.U’nun bir süre sonra tacizde bulunması üzerine Z. E, araçtan inmek istedi. Ardından sürücü, kapıları kilitleyerek bıçak tehdidiyle Z. E'ye iki kez tecavüz etti. Z. E. gece jandarmaya başvurdu. Tutuklanan A.U. hakkında 'Nitelikli cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahla tehdit' suçlarından 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

‘BAYRAK PARÇALADI’ DİYEREK İNDİRİM ALMAYA ÇALIŞTI

Tutuklanan sanık A. U.'nun yargılaması Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. İfadesinde mağdur ile para karşılığı ilişkiye girdiğini iddia eden sanık, "Mağdurun el kaldırması üzerine kendisini arabaya aldım. Kalacak yeri ve parası olmadığını söyledi ve para karşılığı cinsel ilişkiye girmeyi teklif etti. Ben de 25 TL karşılığında birlikte oldum. Hayat kadını olduğunu söylemişti. İlişkiden sonra araç içerisinde şehit olan arkadaşımın bıraktığı Türk bayrağını parçalayınca kendisine tokat attım ve kamyondan indirdim. Bundan dolayı bana iftira atmış olabilir" dedi.

MAHKEME KADININ BEYANINI ESAS ALDI

Davanın son duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı raporuna göre cinsel saldırıyı kanıtlar nitelikte bulgu olduğu belirtti. Sanığın yargılama sırasında çelişkili ifadeler verdiğini kaydeden savcı, A. U'nun cezalandırılmasını istedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık A.U'nun 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 28 buçuk yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme A. U'nun cezasında hiçbir indirim yapmadı. Mahkeme heyeti gerekçeli kararında ise bir kadının iffetini ortaya koyacak şekilde gerçek dışı beyanda bulunamayacağını kaydederek, mağdurun ifadesine itibar edildiğini belirtti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Niğde’de 60 kişi sobadan zehirlendi

SONRAKİ HABER

İsim değişikliği talebi doğru çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa