13 Aralık 2016 21:39

Validebağ Korusu'na inşaat izni

Validebağ Korusu'nda 100 metrekareyi geçmeyen yapılar için inşaat izin verildi.

Paylaş

1'nci Derece Doğal SİT Alanı olan İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu'nda, 100 metrekareyi geçmeyecek yapıların inşasına izin verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun kararıyla birlikte, koruya demonte yapılar inşa edilebilecek.

Twitter hesabından açıklama yayımlayan Validebağ Gönüllüleri, karara karşı mücadele edeceklerinin altını çizerek, Validebağ Korusu'nun SİT alanı olduğunu dikkat çekti. Validebağ Gönüllüleri'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bugün bir kez daha, sizlerdeki Validebağ Korusu düşüncesinin "rant sevdası" olduğunu gördük. 13 Aralık 2016 tarihli İBB komisyon kararına göre Validebağ Korusu'nda 100 metrekareyi geçmeyen demonte yapıların önü açıldı. Ancak bilinmelidir ki Validebağ Korusu "1. Derece Doğal Sit" alanıdır.”

KORU KORU OLARAK KALACAK!

Konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten Validebağ Gönüllüleri, 18 yıldır mücadele ettiklerini hatırlatarak, “Sizlerin koruyu gelir adı altında ticarethaneye çeviren zihniyeyinize karşı, yasal hakkımız olan protesto ve dava hakkımızı kullanacağız. Ve bilinmelidir ki sizlerin rant hayali yerine bizlerin çocuklarımıza emanet olarak bırakacağımız koru gerçeği asla değişmeyecektir. Tüm yurttaşlar olarak diyoruz ki: Gözümüz üzerinizde! Koru koru olarak kalacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kahire'deki kilise saldırısını IŞİD üstlendi

SONRAKİ HABER

AKP’li milletvekili: HDP kapatılmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...