30 Mayıs 2012 10:27

Üretici köylüler tarım kurultayına hazırlanıyor

TÜM Köy Sen Lüleburgaz Şubesi mazotta, gübrede, ÖTV ve KDV’nin kaldırılması buğday taban fiyatı belirlenmesinde taraf olmak talepleriyle kurultaya hazırlanıyor. 4 Haziran tarihinde TEKSİF Sendikasında düzenlenecek kurultayla ilgili Tüm Köy Sen Lüleburgaz Şube Sekreteri Taner Günerbüyük ile kurultayın yapılma amacı v

Üretici köylüler tarım kurultayına hazırlanıyor
Paylaş
Utku Turan

TÜM Köy Sen Lüleburgaz Şubesi mazotta, gübrede, ÖTV ve KDV’nin kaldırılması buğday taban fiyatı belirlenmesinde taraf olmak talepleriyle kurultaya hazırlanıyor. 4 Haziran tarihinde TEKSİF Sendikasında düzenlenecek kurultayla ilgili Tüm Köy Sen Lüleburgaz Şube Sekreteri Taner Günerbüyük ile kurultayın yapılma amacı ve çalışmaları konuştuk.

Günerbüyük, kurultay yapmadaki amaçlarının mazotta, gübrede tohumda ÖTV ve KDV’nin kaldırılması, buğday taban fiyat belirlemesinde Tüm Köy Sen’in taraf olması, Ergene Nehri’nin kirliliğine son verilmesi, Trakya’nın kuzeyinde yer alan ruhsatlı-ruhsatsız taş ocaklarının çevre kirliliği yaratmaması için müdahalede bulunmak olduğunu söyleyen Günerbüyük “Kısacası toprağımıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkmak için Lüleburgaz’da yapacağımız tarım kurultayına tüm üretici köylüleri davet ediyoruz” diye konuştu.

Kurultayı TEKSİF Sendikası İrtibat Bürosunda yapacaklarını söyleyen Günerbüyük, Tüm Köy Sen eğitim örgütlenme uzmanı Abdullah Varlı, Tüm Köy Sen Genel Başkanı Şevki Konur ve Ergene İnisiyatifinden Necla Demir’in konuşmacı olarak katılacaklarını dile getirdi.

Üretici köylülerin sorunlarını çözebilmek için örgütlenmenin önemine dikkat çeken Günerbüyük, Tüm Köy Sen’i bölgemizde örgütlemek, üye olmak ve sorunları çözebilmek için birleşip, mücadele edip güç olmaları gerektiğini belirtti. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES'ler ülkenin baş belası

SONRAKİ HABER

TMMOB Genel Kurulu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...