30 Mayıs 2012 12:20

HES'ler ülkenin baş belası

İstanbul Bağımsız Milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi Levent Tüzel, Karadeniz’deki temasları kapsamında Trabzon’un Çaykara ilçesinde halkla bir araya geldi.Mim Yapı’nın, 600 askerin koruması altında başlattığı HES inşaatı çalışmalarına karşı mücadele veren Solaklı Vadisi ha

HES'ler ülkenin baş belası
Paylaş

Mim Yapı’nın, 600 askerin koruması altında başlattığı HES inşaatı çalışmalarına karşı mücadele veren Solaklı Vadisi halkı, yaşadıklarını Tüzel ile paylaştı.

‘HALKA RAĞMEN YAPILIYOR’

Halkla yaptığı sohbet ve buluşmalardan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan Tüzel, HES’leri “ülkenin baş belası” şeklinde değerlendirdi.

Tüzel şunları söyledi: “Burada kurulmak istenen HES, Kuruçam ve Köknar halkının karşı çıkmasına rağmen yapılıyor. Burada asker ve çevik kuvvet, halkın karşısına çıkarılıyor, güvenlik güçlerinin nezaretinde santral yapılıyor.

Santrale karşı mücadele eden bu köylerin gençleri ise defalarca gözaltına alındı. İnsanlar, mafya-çetevari ilişkileri bulunan çevreler tarafından hedef gösterildi.”

‘ÜZERİNE GİDECEĞİZ’

“Mim yapı şirketi, suyun üzerinden uzun süreli ticari kazanç elde etmek için HES’i yapıyor” diyen Tüzel, valiliği ve bakanlığı eleştirdi: “Valilik ve ilgili bakanlık, müteahhit firmanın çıkarlarını koruyan, köylülere karşı duran bir pozisyonda. Bu tutumunun üzerine gideceğiz.” dedi. (Trabzon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye böyle bir seviyesizlikle karşılaşmadı’

SONRAKİ HABER

Üretici köylüler tarım kurultayına hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...