13 Aralık 2016 11:36

Stuttgart 21 projesine kitlesel protesto 

Stuttgartlılar, tren istasyonunun yeraltına alınmasını planlayan projenin iptal edilmesi için miting düzenledi

Paylaş

Ali Çarman
Stuttgart

Almanya’nın Stuttgart şehrinde 1994’ten beri gündemde olan Stuttgart 21 projesine karşı devam eden direniş 350. haftasını geride bıraktı.

16 peronlu tren istasyonunu yeraltına alınmasını hedefleyen proje ile kentin altında 60 kilometre uzunluğunda tüneller yapılması planlanıyor. Stuttgartlılar ise altı yıldır her pazartesi yürüyüş ve mitingler yaparak inşaatı başlayan projenin iptal edilmesini istiyor. 

Stutgart’ta dün akşam yapılan mitinge mühendisler, mimarlar, bilim insanları, sanatçıların da aralarında bulundu binlerce kişi katıldı. Sunuculuğunu Göçmen Kadınlar Birliği Başkanı Sidar Çarman’nın yaptığı mitingde çeşitli konuşmalar ve müzik dinletileri gerçekleştirildi. 

Gazeteci Winfried Wolf, projenin maliyetinin 10 milyar avroyu aştığını belirterek projenin durdurulmasını ve var olan istasyonun yenilenerek faaliyetine devam etmesini istedi. 

Tiyatro Yönetmeni Wolker Lösch da ülkedeki siyasi gelişmelere değinerek, “Yabancı düşmanlığı ve sığınmacıları kendisine malzeme olarak kullanan ırkçı AfD neoliberal politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Aydınlar ve sanatçılar olarak sizlerle birlikte, popülist sağa karşı sesimizi yükseltmeliyiz” dedi. 

Mitingde Türkiye’deki gelişmeler hakkında da bilgi verildi. HDK-Stuttgart bileşenleri mitingte bilgilendirme masası açtı.

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Bu topraklar kan ve gözyaşına doydu. Artık yeter!

SONRAKİ HABER

Çöpten çıkan cinsel istismar görüntüleri Denizli'de çekilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa