13 Aralık 2016 11:36

DİSK: Bu topraklar kan ve gözyaşına doydu. Artık yeter!

DİSK yönetici ve üyeleri, Beşiktaş’ta polise yönelik bombalı saldırının gerçekleştiği noktada açıklama yaptı.

Paylaş

DİSK, 44 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıları protesto etmek için. Dolmabahçe Cami önünden Vodafone Arena Stadyumuna yürüdü.

44 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı protesto eden DİSK üyeleri 'Bu topraklar kan ve gözyaşına doğdu. Artık Yeter' pankartı ve dev Türk Bayrağı açtı. Dolmabahçe önünden Vodafone Arena Stadyumu önüne sessiz bir şekilde yürüyen DİSK üyeleri burada basın açıklaması yaptı.

DİSK adına basın açıklasını okuyan DİSK genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu 3 gün önce yaşanan bombaları saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Bu ülkenin ve bu ülkenin emekçilerinin, işçilerinin, kadınlarının bu tabloyu haketmediğimi söyleyen Çerkezoğlu, "25 haziran 2015 seçimlerinden sonra Türkiye'de 20'in üzerinde patlama yaşandı ve yüzlerce insanımızı kaybettik. Büyük usta Yaşar Kemal'in söylemi ile 'Ölüm bile yoruldu bu ülkede' bu ülke bunları haketmiyor" dedi.

'BU ÜLKENİN BARIŞA VE DEMOKRASİYE İHTİYACI VAR'

Bu ülkenin barışa ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirten Çerkezoğlu,"  Gazetecilerin, akademisyenlerin, siyasetçilerin tutuklanması İle bu ülkeye istikrar ve huzur gelmiyor. Bu ülkenin baskıya, şiddete, katliamlara değil demokrasiye, dayanışmaya, barışa ihtiyacı var" diye konuştu. Basın açıklaması sonrası DİSK üyeleri Vodafone Arena Stadyumu önüne karanfil bıraktı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Muhammed Ali'nin hayatı film oluyor, yapımcısı Lebron James

SONRAKİ HABER

Stuttgart 21 projesine kitlesel protesto 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...