13 Aralık 2016 11:06

Müdür yardımcısı: İzci düğümü çalışması yapmışlar

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, öğrencilerinin eline urgan veren öğretmeni TBMM'ye taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, öğrencilerinin eline urgan veren öğretmeni TBMM'ye taşıdı. İlgezdi, TOKİ Başakşehir Osmangazi İlkokulu'ndan konuyla ilgili, "Sanıyorum izci düğümü çalışması yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur" açıklaması yapıldığını söyledi. 

İstanbul'da Aydın Erekmen adlı bir öğretmen, Beşiktaş'taki çifte terör saldırılarının ardından öğrencilerinin eline urgan vererek çektiği fotoğrafı "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe… Başkaaaan…! Adalet istiyoruz" notuyla kişisel Facebook hesabından paylaştı. Erekmen, fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından paylaşımını sildi. 

‘SANIYORUM İZCİ DÜĞÜMÜ ÇALIŞMASI YAPMIŞLAR' 

Tepkilere neden olan bu paylaşım siyasetin de gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. İlgezdi, önergesinde, konuyla ilgili soruşturma başlatıp ve adı geçen öğretmeni çocuklardan uzak tutması gereken okul yönetiminin "Sanıyorum izci düğümü çalışması yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur" şeklinde açıklama yaptığını belirtti. 

‘BU ÜLKE İÇİN YENİ BİR UTANÇ' 

Fotoğraf kadar müdür yardımcısının yaptığı açıklamada aynı şekilde trajik olduğunu kaydeden İlgezdi, "Laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden uzaklaşarak çocuklarımızı teslim ettiğiniz bu öğretmenleri korumak yerine derhal hakkında işlem başlatmalı ve görevine son verilmelidir. Çocukları böylesine bir fotoğraf karesinin içinde görmek bu ülke için yeni bir utanç demektir" dedi. İlgezdi, önergesinde Bakan Yılmaz'dan ise şu sorularına yanıt istedi: 

* Basında ve sosyal medyada yer alan görüntüler sonrası öğretmen ve okuldaki yetkililer hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatmayı düşünüyor musunuz? 

* Okul yönetimi Aydın E. Hakkında soruşturma başlatmış mıdır? Başlatmamış ise gerekçesi nedir? 

* Okul yönetimi bu fotoğraftan ne zaman haberdar olmuştur? Çocuklara ‘idam ipi' dağıtan öğretmen halen görevinin başında mıdır? 

* Müdür yardımcısı yaptığı açıklamayla ‘Sanıyorum izci düğümü çalışması yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur' demiştir. Sizce de ‘izci düğümü çalışması' mı yapılmıştır? 

* İdam istediğini açıkça beyan eden ve bu konuda görevi başındayken çocukları istismar eden bu kişiyi görevden almayı düşünüyor musunuz? 

* Hakkında Milli Eğitim Bakanı olarak suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz? Yoksa kendisini bakanlık bünyesinde ‘idam' konusunda çalışmalar yapmak için mi görevlendireceksiniz? (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Soma davasında Hayri Kebapçılar’ın duruşması yapıldı

SONRAKİ HABER

Efes, Brandon Paul ile sözleşme imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...