13 Aralık 2016 10:18

İstanbul Kısa Film Festivali 28 Yaşında

İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”'nin 28. yaşında, ödül kazanmış kısa filmler 14-21 arasında, ücretsiz olarak seyirciye sunuluyor.

Paylaş

“İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali” bu yıl 28. yaşını kutluyor. Büyük bir kısmının dünyanın önemli festivallerinden ödül kazanmış kısa filmler 14-21 arasında, ücretsiz olarak seyirciye sunuluyor. Değişik gün ve saatlerde iki kez, Fransız Kültür Merkezi-Taksimve İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı, Alman Kültür Merkezi - Galatasaraysinema salonlarında Türkçe alt yazılı olarak gösterilecek.


Dünyanın çeşitli festivallerinde ödüller almış Yönetmen Tamar Rudoy’ın “Daughter Of The Brıde”, Yönetmen Claudius Gentinetta’nın “Islander’s Erst”,  Jure Pavlovic imzalı “Picnic”, Tomasz Prokowicz’ın “A Long Tıme Ago in Silesia” Portekizli yönetmen André Marques’ın “Yulya” adlı filmi, İtalya’dan bir yapım olan Fabrizio Rinaldi’nin “Encounter”i, İmgiltereden bir yapım olan “Balcony”, Tucker Davila Wood’un “Duellum”u, Yönetmen Lariza Melo’nun  “The Cats”, Yunanistanlı yönetmen Vivian Papageorgiou’nun “Inner Land”, Tim Ellrich’ın “The Bathtub” adlı filmi, Bogdan Muresanu’nun “SPID” filmi ve Christophe Louis’un yeni yapımı “Age Of Unreason” bu filmlerden sadece birkaçı.


Programda, “Kurmaca, Belgesel, Canlandırma ve Deneysel” filmler yer alıyor. Festivale toplam 1690 film başvurdu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, İtalya Roma Film Festival, İspanya Instıtuto Cervantes gibi film merkezleri tarafından seçilen kısa filmler de etkinliğin programında.


Festivale başvuran filmler, ön elemeden geçiyor. Ulusal kısa metrajlar, uzman sinemacılardan oluşan bir seçici kurul tarafından izlenerek her kategorinin birincisine “ Festival Başarı Plaketi” veriliyor. Bu yıl ülkemizden 54 film programa alındı. Uluslararası filmlerin sayısı ise 120.  Toplam 174 film izleyici ile buluşacak. Bu yılın seçici kurulu; Yapımcı Armağan Lale, Kurgu Yönetmeni Ayhan Ergürsel, Oyuncu Gizem Erdem, Sinema Yazarı Kaan Karsan ve Yönetmen Nihan Belgin den oluşuyor.


Festivalin kapanış ve ulusal yarışma ödül  töreni, 21Aralık, saat 18.00 de Fransız  Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da 5 metre boyunda köpekbalığı yakalandı

SONRAKİ HABER

Ankara üniversitelerinde ırkçı gruplar provokasyon peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...