13 Aralık 2016 09:52

Hakkında soruşturma yoktu, gözaltına alındı

DİHA'nın Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya HDP'ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alındı

Paylaş

KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya hakkında Ankara 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği'nin, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda istediği yazıda hakkında bir soruşturma yoktu. İlgili yazının gelmesinden bir hafta sonra gazeteci Kırkaya evinden gözaltına alınırken Ankara'da gözaltına alınan toplam 17 kişiye görüş yasağı getirildi. 

HDP'ye yönelik birçok ilde yapılan operasyonlar kapsamında Ankara'da da 17 kişi gözaltına alınmıştı. HDP Ankara İl Eş Başkanı İbrahim Binici'nin de aralarında bulunduğu gözaltındaki 17 kişinin dosyasına gizlilik kararı getirildi. Öte yandan gözaltındakilerin avukat ve yakınlarıyla da görüşmeleri de yasaklandı. Avukat Gulan Çağın Kaleli, gözaltındakilerle görüşmek için çabalarının sürdüğünü, ancak en fazla 5 gün görüştürülemeyebileceklerini söyledi. 

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve KHK ile kapatılan DİHA'nın Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya'nın durumuna ilişkin de bilgi veren Kaleli, DİHA Ankara Bürosunun mühürlenmesine ilişkin Ankara 9’uncu Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulunarak işlemin hukuka aykırı bir işlem olduğuna karar verilmesini istediklerini anlatan Kaleli, bunun üzerine 6 Aralık'ta Ankara 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği'nin Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosuna yazı yazarak, Dicle Haber Ajansı ve Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya hakkındaki soruşturma dosyalarını istediğini belirtti. Ancak buradan gelen yazıda DİHA ve Kenan Kırkaya hakkında herhangi bir soruşturma olmadığına dikkat çeken Kaleli, “Belki de yeni bir dava açıldı ya da sistemde gözükmeyen bir dava söz konusu. Ancak kısa bir zaman önce elimize geçen bilgi buydu” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den Orta ve Doğu Karadeniz'de yoğun kar uyarısı

SONRAKİ HABER

Mardin'de gözaltına alınan 32 kişi adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa