13 Aralık 2016 08:59

8 yaşındaki çocuğu istismar eden şahıs tutuklanmadı

Mahkeme 8 yaşındaki çocuğa 1 yıl cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen şahsı ‘delil toplanması’ gerekçesiyle tutuklamadı.

Paylaş

8 yaşındaki kız çocuğuna bir yıldır istismarda bulunan şahıs davanın ilk duruşmasında da tutuklanmadı.

Birgün gazetesinden Erk Acarer’in haberine göre Bursa’da 1 yıl devam eden tecavüz olayının ayrıntıları ortaya çıktı. 8 yaşındaki kız çocuğunu evlerinin altındaki bodruma götürüp cinsel istismarda bulunan S.A. adlı şahıs, kendi kızını da gözcülüğe zorluyordu. 

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ardından S.A.’ya yine denetimli serbestlik uygulandı. S.A.’nın tutuksuz olarak yargılanmasına devam ediliyor.

Bursa’da yaşanan istismar olayı, çocukların bir kez daha ne kadar sahipsiz olduğunu gösterdi. Geçen yıl başlayan istismar olayı tam bir yıl boyunca sürdü. Olay Bursa’da TOKİ Binelli konutlarındaki, altlı üstlü dairelerde yaşandı. Binelli Konutları’nın alt katında yaşayan ve eşinden ayrı olan bir annenin 8 yaşındaki kızına bir yıl boyunca üst komşunun eşi tarafından istismarda bulunuldu.

KENDİ KIZINI DA GÖZCÜLÜĞE ZORLUYORDU

Yaşıtı N.A. ile oyun arkadaşı olan S.’ye, arkadaşıyla oynamak için gittiği ev sahibi tarafından istismar edildi. S.A. çocukları parka götürüyorum bahanesinde bulunuyordu. Ardından 8 yaşındaki mağduru binalarının alt katındaki bodruma indiriyor ve burada cinsel istismarda bulunuyordu. Kendi kızını da bu korkunç olayda kapının önünde tutuyor, biri gelirse haber vermesini söylüyor ve gözcülüğe zorluyordu.

ÇOCUK UZMANA ANLATTI

Olay, bir yılın sonunda 8 yaşındaki kız çocuğunun davranışlarının değişmeye başlamasıyla anlaşıldı. Çocuğun annesi, kızını sevmek için ona doğru hamle yapınca S. isimli çocuk korku ve refleks icabı kenara kaçtı. Bu durumdan şüphelenen anne, kızını psikiyatra götürünce korkunç gerçek de ortaya çıktı. Çocuk uzmana konuşunca üst kat komşusu S.A. tarafından bir yıldır cinsel tacize uğradığı anlaşıldı.

8 yaşındaki kız çocuğu gerçeği psikiyatra, “O amca kötü bir şey yapıyordu, kendi kızını da dışarıda bırakıyordu” sözleriyle anlattı.

ÇOCUĞA VE ANNEYE TEHDİT

Olayın ayrıntıları da mide bulandırıcıydı. İstismarcı S.A.’nın eşi Z.A.’ da çocuğu istismar edilen anneye; “Şikâyetinden vazgeç, eşim mahkemeye çıkıp 20 yıl alırsa daha kötü olacak. Cezaevinden çıkar çıkmaz, kızına tecavüze devam edecek” diye tehdit etti.

Bugünkü duruşmada da konuşan istismarcının eşi Z.A; “Kız bizim eve geliyordu, davetkâr bir durumu vardı” şeklinde mide bulandırıcı bir savunmada bulundu.

14 YAŞINDAKİ BİR KIZ DAHA…

Kaynakçılık yaptığı belirlenen ve bir süredir işsiz olan 34 yaşındaki S.A.’ya mahkeme heyeti tarafından birkaç yıl önce 14 yaşında başka bir çocuğa da istismarda bulunduğu iddiaları da soruldu.

S.A., mahkemede bir yıldır süren cinsel istismar olayı ile ilgili konuşmazken, diğer iddiaların da yalan olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan 8 yaşındaki S., bir yıldır psikolojik tedavi görüyor. Mahkeme, 23 Şubat’a ertelenirken, S.A. denetimli serbestlikten yararlanmaya devam edecek. Şahıs mahkemeye delil ve tanık sunacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de 239 köy yolu kardan kapandı

SONRAKİ HABER

Tire'de öğrenci servisi şarampole yuvarlandı: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...