13 Aralık 2016 08:23

HDP vekillerinin meclisteki fotoğrafları kaldırılmak istendi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, HDP milletvekillerinin genel kuruldaki resimlerinin kaldırılmasını istedi.

Paylaş

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, partilerin grup başkanvekillerini çağırdığı olağanüstü toplantının, tutuklu HDP’li milletvekillerinin resimlerinin Genel kurul kürsüsüne getirilmesiyle ilgili olduğu ortaya çıktı. Toplantıya HDP adına katılan Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Kahraman’ın tutuklu arkadaşlarının resimlerinin bundan sonra kürsüye çıkarılmamasını talep ettiklerini anlattı. Yıldırım, “Tutukluluk halleri biterse, fotoğrafları iner” dedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman dün sabah partilerin grup başkanvekillerini olağanüstü toplantıya çağırdı. HDP’nin iki grup başkanvekilinden biri cezaevinde, diğeri o saatte gözaltında olduğu için parti adına kimin katılacağı merak konusu oldu. Toplantıya HDP grubu adına Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım katılırken, toplantıda Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da katıldı.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım toplantıda, tutuklu milletvekillerinin resimlerinin kürsüye çıkarılmamasının istendiğini söyledi. Yıldırım, “Böylesi önemli bir zamanda sunni bir gündem ile bizi çağırmışlar. Neymiş, tutuklu HDP'li vekillerin fotoğraflarının Meclis kürsüsüne çıkarılması kabul edilemezmiş. Bu günden itibaren fotoğrafları kürsüye çıkarılmamasını istediler" dedi.

‘YARGI DA TALİMAT ALMIŞ’

Toplantıda fotoğrafları bütçe görüşmeleri boyunca kürsüye çıkarmaya devam edeceklerini söylediklerini belirten Yıldırım, “Biz fotoğrafları bir sebep değil bir sonuç olarak görüyoruz. Tutukluluk halleri sona ererse fotoğraflarda iner” diye konuştu.

Yıldırım, dün Meclis'te yaşanan tartışmanın ardından HDP'li iki milletvekilinin gözaltına alınmasına ilişkin de “Toplantıda edindiğimiz izlenim, siyasi iktidarın yargıya talimat verdiğidir. Meclis'te fotoğrafları kürsüye çıkartacak hiç kimseyi bırakmak istemiyorlar” değerlendirmesi yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen, ilkokul öğrencilerinin eline idam ipi verdi

SONRAKİ HABER

Dersim'de 239 köy yolu kardan kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...