13 Aralık 2016 06:53

Lafanazis: Demokratik bir Türkiye bölge barışı için kritik

Yunanistan Halk Birliği Partisi Başkanı Panagiotis Lafazanis, Türkiye'ye yaptığı ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Yunanistan Halk Birliği Partisi Başkanı Panagiotis Lafazanis, Türkiye ziyaretine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 7-9 Aralık tarihlerinde Emek Partisi’nin (EMEP) daveti üzerine Türkiye’ye gelerek bir dizi temaslarda bulunan SYRIZA hükümetinin eski Kalkınma, Enerji  ve Ulaştırma Bakanı ve şu andaki Halk Partisi’nin (LAE) Genel Başkanı Lafazanis, başkent Atina’daki toplantıda Türkiye izlenimlerini aktardı.

Partinin Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Nikos Galanis ve gazetemizin Atina Muhabiri ve Iskra Haber Sitesi Köşe Yazarı Seyit Aldoğan’ın da konuşmacı oldukları toplantıda Lafazanis, EMEP’e teşekkür ederek oldukça yararlı görüşmeler yaptığını ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve diğer parti yöneticileri tarafından genel duruma ilişkin ayrıntılı olarak bilgilendirildiklerini dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİKLEŞMESİ BÖLGE AÇISINDAN ÖNEMLİ

Lafazanis, demokratik bir Türkiye’nin bölgedeki barış, kardeşlik ve istikrar açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Ancak tek adam diktatörlüğüne doğru atılan adımlara paralel olarak her türden sınıfsal ve toplumsal muhalefetin devlet terörü ve şiddetiyle bastırılmaya çalışıldığını söyledi.

Lafazanis, “Yüz bin kamu görevlisi işten atılmış, basın yayın organları susturulmuş, halkın oyuyla seçilenler tutuklanarak cezaevine atılmış. Kararnamelerle yönetilen, hükümet karşıtı olmanın terörist olmayla eş tutulduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Türkiye’de& oluşan tehlikeli durumdan ve yaratılan düşmanlıklardan Erdoğan’a bağlı yönetim sorumludur. Çok sayıda insanın yaşamını kaybetmesinin nedeni izlenen politikalardır” diyerek İstanbul’daki son patlamayı örnek verdi.

EMPERYALİST MÜDAHALEYE KARŞI HALKLARIN ORTAK MÜCADELESİ

Lafazanis ayrıca Türkiye halklarıyla dayanışmaya devam edeceklerini dile getirerek emperyalist savaş ve planlara karşı bölge halklarının ortak mücadelesine olan ihtiyaca dikkat çekti.

LAE Uluslararası İlişkiler sorumlusu Nikos Galanis de Türkiye’nin bölgede yalnızlaştığını belirtti ve göçmen sorununu pazarlık konusu yapmasını eleştirdi.

Gazeteci Seyit Aldoğan ise başkanlık rejimi konusunda adımların atılmaya başlandığını belirterek, kararnameler ve OHAL’le yönetilen bir ülkede demokrasiden söz edilmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekti. Aldoğan ayrıca, Yunan halkının kardeş Türkiye halklarıyla dayanışmasının da önemine vurgu yaptı. (Atina/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berlin saldırganlarından birine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Skype’ın tercümanı mobil aramalarında da kullanılabilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...