13 Aralık 2016 05:18

İlkokul çocuğuna tecavüzün üstü örtülmeye çalışılıyor

Tekirdağ Çorlu’da 6 yaşındaki bir çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Resmi makamların olayın üzerini örtmeye çalıştığı iddia edildi.

Paylaş

Tekirdağ Çorlu’da bulunan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi T.Y’nin okulda cinsel istismara maruz kaldığı iddia edildi. Altı yaşındaki çocuğa dönük istismarın ardından bütün resmi makamların olayın üstünü örtmek için seferber olduğu belirtildi. Yetkililer istismara maruz kalan aileyi de tehditlerle yıldırmaya çalıştı.

TECAVÜZ ÇOCUKLARIN HAYALİDİR DİYE ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILDI

T.Y’nin ailesi istismarın farkına varınca durumu okul idaresine bildirdi. Ancak şikayetle ilgili hiçbir adım atmayan okul müdürünün “Çocuğu buradan alın. Bir özel okula verin. Ben de size yardımcı olup, burs ayarlarım” diyerek olayın üzerini kapatmaya çalıştığı belirtildi. T.Y.’nin annesi A.Y. yaşananları şöyle anlattı: “Ben olayın farkına varınca çocuğumla konuştum. Oğlum, komşum olan üst sınıflardan bir çocuğun ismini verdi. Komşum ile hemen o akşam konuştum. Ama aile kabul etmediği gibi, çocuk da kalemle oynuyorlar diye kendi ilgisinin olmadığını söyledi. Ertesi gün okul müdürü ile görüştüm. Okul müdürü ilk önce durumu kabul etmedi. Çocukların hayalidir, diye olayın üstünü örtmeye çalıştı” dedi.

Anne A.Y., “İşin peşini kovalamaya çalıştık. Polise başvurdum, savcılığa sevk etti. Bunu öğrenen okul idaresi on gün sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. Ama ben daha önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmiştim” dedi.

OLAYI AÇIĞA ÇIKARMAK YERİNE TEHDİTLER BAŞLADI

Ailenin olayın üzerine düşmesi nedeniyle ise tehditler başladı. Okul müdürünün kendilerini tehdit ettiğini söyleyen Anne A.Y, okul müdürünün kendisine “Burada savcıların, müdürlerin çocukları okuyor. Ben buraya hangi koşullarda geldim. Seni çocukların önüne çıkarır ayaklarımı yalatırım” diye tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

Aynı günlerde istismar uygulayan çocuğun ailesinin de evlerini bastığını söyleyen A.Y, tek isteklerinin olayın açığa çıkarılması olduğunu söyledi.

Yaşananların duyulunca okul idaresinin kaymakamın da katılımı ile velilerle toplantı yaptığını anlatan A.Y, bu toplantıya kendisinin katılmasının engellendiğini söyledi. A.Y, “Polis nezaretinde tutarak toplantıya katılmamı engellediler. Bu toplantıda velileri bana karşı kışkırtmaya çalıştılar. Bunu kaymakamın önünde yapınca ben de tedirgin olmaya başladım. Bu olayın üstü örtülmeye mi çalışılıyor. Hiç kimse yardımcı olmuyor” dedi.

Adli tıp raporuyla yaşanan tecavüz olayının resmileştiğini söyleyen ailenin tek isteği ise suçluların açığa çıkarılıp cezalandırılması. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MEB'le TÜGVA protokol imzaladı

SONRAKİ HABER

Dolar güne 3.4823, Euro da 3.7038 seviyesinden başladı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...