12 Aralık 2016 21:34

'Yerdeki kan kurumadan başkanlık diyorlar'

Ankara’da emek ve meslek örgütleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla Beşiktaş saldırısını ve hükümeti protesto etti.

Paylaş

KESK, DİSK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası, İstanbul Beşiktaş'ta 44 can alan bombalı saldırıyı lanetledi. Kızılay Yüksel Caddesi'nde yapılan eylemde ortak açıklamayı ATO Genel Sekreteri Dr. Mine Önalokudu. “Her gün bir yerlerde intihar saldırısı olur mu diye yaşamak istemiyoruz” diyen Önal, Beşiktaş'taki katliamın suç örgütünün TAK, siyasi sorumlusunun ise AKP olduğunu söyledi.

SAVAŞ POLİTİKASI ÜLKEYİ SALDIRILARA AÇIK HALE GETİRDİ

AKP iktidarının başkanlık projesi ve Yeni-Osmanlıcı fantezilerinin ülkeyi adım adım uçuruma sürüklediğini belirten Önal, içeride ve dışında güdülen savaş stratejilerinin ülkeyi IŞİD ve TAK'ın intihar saldırılarına açık hale getirdiğini vurguladı.

Önal, “Ne yazık ki katliamları dahi başkanlık sistemine geçiş için fırsata dönüştürmeye çalışan bir iktidar anlayışı ve yandaş medya ile karşı karşıyayız. Beşiktaş'ta kan daha kurumamışken ‘Bu saldırı başkanlığa karşı oldu’ diye, ölümlerle başkanlık hesabı yapanların topluma sunacağı tek istikrar katliam, ölüm ve savaştır. Şiddetle siyasetin ve toplumun dizayn edildiği ortamda kazanan ancak ve ancak ölümler üzerinden başkanlık ve iktidar peşinde koşanlardır” dedi. 7 Haziran seçimlerinden beri Türkiye'de 17 kanlı saldırı yaşandığını hatırlatan Önal, o günlerde de iktidar sözcülerinin ‘Halkımız kaosu seçti’ diyerek yaşacak acı ve kayıpların sinyalini verdiklerini söyledi.

'KİMSE BİZİM ADIMIZA ÖLMESİN, ÖLDÜRMESİN'

17 katliama rağmen, açık güvenlik ve istihbarat zafiyetlerine rağmen bir tek sorumlu yetkilinin istifa etmediğine dikkat çeken Önal, TAK saldırılarına ilişkin de “İstanbul'u kana bulayan terör eylemini gerçekleştirenleri ve arkasındakileri nefretle kınıyoruz. Bizler kimsenin bizim adımıza ölmesini, öldürmesini, intikam peşinde koşmasını istemiyoruz. Bizler barış içinde eşitçe özgürce yaşamak istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ballon d'Or ödülü 4. kez Cristiano Ronaldo'nun

SONRAKİ HABER

Arama motoru Google Türkan Saylan'ı unutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...