ZF Sachs işçileri Birleşik Metal-İş’e üye oldu

Gebze Organize Sanayi bölgesinde bulunan ZF Sachs fabrikası işçileri Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldu.

12 Aralık 2016 19:43
Paylaş

Kocaeli Gebze’de metal direnişi döneminde üye oldukları Türk Metal Sendikası’na tepki göstererek istifa eden ZF Sacsh işçileri aradan geçen 18 ayın ardından Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldu.

Araç Süspansiyon sistemleri üreten fabrikada 800 işçi çalışıyor. 18 aydır sendika olmadan mücadelelerine devam eden işçilerden 600’e yakını Birleşik Metal-İş’in düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı OHAL engellemeleri nedeniyle İstanbul Tuzla’da gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün Birleşik Metal-İş’in Gebze’de Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilişkin düzenlemek istediği toplantı engellenmişti.

Geçiş sürecini konuşmak için yapılan toplantıya Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve diğer fabrikalardan işyeri temsilcileri katıldı.

‘ASLOLAN BİZLERİN BERABERLİĞİ’

Toplantıda söz alan işçi temsilcileri metal direnişinin yaşandığı 2015 Mayıs’ından itibaren sendikasız şekilde sürdürdükleri mücadeleyi anlattı. Temsilciler “Biz buraya kendimizi düşünerek gelmedik, bizler geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz. Hem çocuklarımızın hem de bizlerden sonra çalışacak işçilerin huzuru adına buradayız. Geçtiğimiz 18 ay boyunca yeri geldi, kendi yemeğimizi yaptık ama hep birlikte karar almaktan asla vazgeçmedik. Türk Metal’in bu sürece kadar olan tüm baskıları da bu sayede boşa çıktı” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Birleşik Metal-İş’e üye olan işçiler, “Birleşik Metal-İş’e de geçmiş olsak bu durum değişmeyecek. Bizler bundan sonra da kendi içimizde beraberliğimizi sonuna kadar götüreceğiz” dedi. ZF Sachs işçileri “Sendikanın da kararlı duruşu ile hem sermaye hem de hükümet tarafından gelebilecek tüm baskıları püskürtebiliriz” çağrısı yaptı.

İŞÇİLERE SANDIK YASAĞI!

Öte yandan ZF Sachs işçileri sendika değiştirmek için fabrikaya sandık kurmak istedi. İşveren ise içeride zaten Türk Metal’in yetkili olduğunu ve içeride sandık kurduramayacağını söyledi. Bunun üzerine işçiler fabrikanın giriş kapısında sandık kurmak üzere girişimde bulundu. Bu girişim de ‘OHAL var’ yanıtı ile engellendi.

Bunun üzerine fabrika içerisinde tartışan işçiler tanışma toplantısında sandık kurma kararı aldı. Toplantıya katılan işçiler daha sonra sandığa gerek duymadan açık oylama yaptı. İşçiler aynı zamanda bireysel olarak e-devlet şifreleri ile Birleşik Metal-İş’e üye olmaya başladı. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bütün işçilerin Birleşik Metal-İş’e üye olması bekleniyor. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cezaevindeki baskılar nedeniyle intihar etti

SONRAKİ HABER

HDP’li vekiller Besime Konca ve Çağlar Demirel gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...