12 Aralık 2016 19:00

Kurtulmuş: Kim dost kim düşman onu görmek isteriz

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

 “Teröre alışmayacağız” diyen Kurtulmuş, “Terör saldırılarından sonra ilk andan itibaren biz bu saldırıdan sonra kim dost kim düşman onu görmek isteriz. Dostlarımızı da sadece birkaç tane kınama cümlesiyle değil, gerçekten samimi olarak buy teröre karşı insanlık cephesinde ortak paydaşlarımız olarak görmek isteriz diye defaatle ifade ettik. Şunu söyleyebiliriz, terör saldırısından sonra çeşitli ülkelerden gelen destek mesajlarını olumlu buluyoruz. Bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanları Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Başbakanımızı bizzat arayarak taziyelerini ve olaydan duydukları teessürleri paylaştılar” açıklamasında bulundu.


‘BU DESTEKLERİ OLUMLU BULDUĞUMUZU İFADE EDİYORUZ’

Saldırılarından sonra birçok ülkeden de Bakan düzeyinde taziye bildiren açıklamaların geldiğini anımsatan Kurtulmuş, “Hatta Avrupa Parlamentosu’nun içinde bile bir miktar eleştirel yaklaşımla artık teröre karşı Türkiye’nin yanında olmak mecburiyetindeyiz şeklinde görüşler ifade edildi. Dolayısıyla ortaya konulan bu destekleri olumlu bulduğumuzu ifade ediyoruz, ancak yeterli bulmadığımızın da altını çiziyoruz. Bundan sonra bu destek mesajlarını veren ülkelerdeki dostlarımızın samimiyetle teröre karşı mücadelede Türkiye’yle açık, ortak bir paydaşlığı sürdürmeleri gerekir. ” diye konuştu.

“Biz PYD ve YPG’nin birer terör örgütü olduğunu ifade ederken, ısrarla onların Suriye ve Irak’ta DEAŞ’a karşı mücadele eden unsurların içerisinde olduğu ve bu çerçevede de DEAŞ’a karşı mücadeledeki koalisyonun bir parçası olduğunu ifade edenler oluyor” diyen Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bir kere daha bu saldırı göstermiştir ki PYD, YPG, PKK arasında hiçbir fark yoktur. Bu çerçevede belki oralardan verilen silah ve mühimmatın ciddi bir şekilde PKK’nın eline geçmesi –hatta zaman zaman bunlar yakalanıyor seri numaralarıyla da ortaya konuluyor- herkesin malumudur. Dolayısıyla artık yeter. Bundan sonra, dostlarımızın, müttefiklerimizin teröre karşı sadece söz olarak değil, sadece böylesine hain terör saldırıları sonrasında bir takım kınama cümleleriyle değil, bunlar için teşekkür ederiz ama yeterli bulmayız, uygulamada da açıkça Türkiye’nin yanında olduklarını göstermeleri lazım.”

‘PİLOTUMUZA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM’

Bu akşam 19.31 sularında Diyarbakır’da düşen F-16 hakkında konuşan Kurtulmuş, “Aşağı yukarı oradaki Diyarbakır üssümüze yaklaşık olarak 5 kilometre mesafede düşmüştür. Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz kendisini uçağın dışarı atmış ve çok şükür sağ salim kurtulmuştur. Şu an itibariyle de üsse geri dönmüş ve orada bulunmaktadır. Konu bütün detaylarıyla incelenmektedir. Uçak uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi. Üstünde bir mühimmat yoktu ve bir eğitim uçuşu sonrasında uçuşu tam tamamlamak üzereyken uçağın düşmesi hadisesi vuku buldu. İlk değerlendirmeler yapılıyor, ilk değerlendirmelerde ortaya konulan bunun kuvvetle muhtemel bir teknik arıza dolayısıyla bu kazanın meydana geldiği şeklindedir. Ancak çok detaylı şekilde araştırmalar yapılacak, önümüzdeki dakikalarda belki saatlerde kaza/kırım ekipleri de olay yerine intikal ederek bu kaza ile ilgili bütün detaylar teferruatıyla incelenecek ve sonuç ortaya konulacaktır. Bu anlamda pilotumuza geçmiş olsun diyorum” açıklamasında bulundu.

EKK KARARLARINA TORBA YASA

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında sigorta sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiğini belirten Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, primlerin düşürülmesi için alınması gereken tedbirler konusunda çalışmanın ve müzakerenin yapıldığını duyurdu. EKK’da alınan son kararların uygulamasına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığını bildiren Kurtulmuş, söz konusu kararların yasal mevzuat gerektiren kısımları hakkında torba yasa yapılması yönünde prensip kararı alındığını söyledi. Kurtulmuş, toplantıda Merkez Bankası’nın da sunum gerçekleştirdiğini açıklayarak, “bu milleti çok daha güçlü hale getireceğiz bunlarla ilgili adımlarımızı da hiçbir aksama olmaksızın sürdürmeye devam ediyoruz” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

MHP’li meclis üyesi FETÖ’den tutuklandı

SONRAKİ HABER

DHMİ Atatürk Havalimanı'nda kar tedbiri aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...