12 Aralık 2016 15:47

Hamile kadına saldırıdan tutuklanan Mehmet T: Suçsuzum

Hamile kadına saldırıdan tutuklanan Mehmet T. ve avukatları Gürcan Tak ile Melike Ören Tak, olayın yaşandığı Osman Gazi Parkı'nda açıklama yaptı.

Paylaş

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 4 aylık hamile, Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp, üç gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Mehmet T., avukatları Gürcan Tak ve Melike Ören Tak ile olayın yaşandığı Osman Gazi Parkı'nda açıklama yaptı. Kendisinin evden işe, işten eve giden biri olduğunu belirten Mehmet T., "Dostlarım beni bilir. Ben, bu suçu işlemedim. Bu suçla hiçbir alakam yok. Gözaltına alındığım ilk gün, olayın şokuyla bana sorulan 'Pişman mısınız' gibi sorulara cevap veremedim, vermek istemedim. Çünkü suçum yok. İşlemediğim bir suç için niye pişman olayım, ya da niye pişman olmayayım" dedi.

Mehmet T., bir gazetecinin, "Neden gözaltına alındınız" sorusu üzerine ise "O konu hakkında birşey söylemeyeceğim. Dava süreci devam ediyor. Avukatlarımız o konuyla ilgileniyor. Soruşturma devam ediyor" dedi.

Mehmet T.'nin avukatı Gürcan Tak, "Mehmet Bey'in lehine ortaya çıkan, Mehmet Bey'in beyanlarını doğrular nitelikteki deliller olması nedeniyle kendisi tahliye edildi. Bizim herhangi bir talebimiz veya tutukluluğa itirazımız sebebiyle değil. Ancak soruşturma devam ediyor. Hepimizin amacı, hepimizin dileği, canı gönülden dileği failin bir an önce yakalanması. Mehmet Bey'in de suçun mağduru olan Ebru Hanımefendi'nin de, Turgutlu halkının da, Türk toplumunun da rahat bir nefes alması. Temennimiz bu. Soruşturmayı titizlikle yürüten Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro personeline çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı çok titiz bir şekilde yürütüyor soruşturmayı. Soruşturmanın selameti ve gizlilik esası sebebiyle de zarar gelmemesi, gerçek failin bir an önce yakalanması için çok fazla konuşmak istemiyoruz. Sadece Mehmet Bey kendisine haksız şekilde yöneltilen, linç kampanyasına dönüşen adeta bir haberler silsilesine cevaben kameralarınızın karşısına geçmeyi teklifini kabul etti" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Artuklu Belediye Eş Başkanı Irmak yeniden gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Mülteciler için kış daha da zor geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...