12 Aralık 2016 14:59

Hukuk öğrencileri: #TugayBekSerbestBırakılsın

Çukurova Üniversitesi Hukuk öğrencileri Avukat Tugay Bek’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Öğrenciler Bek’in serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Mesut BAYLAV
Adana

 

Çukurova Üniversitesi Hukuk öğrencileri Avukat Tugay Bek’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gözaltının hukuki değil siyasi bir kara olduğunu vurgulayan geleceğin hukukçuları, Bek’in biran önce serbest bırakılmasını istedi. 

Ankara katliamının avukatı olan, hak ihlalleri karşısında mücadele eden Bek’in hukuksuzca alıkonulmasının kabul edilmemesi gerektiğini dile getiren Mercan Argünağa,  gözaltı kararlarını kendisi gibi düşünmeyenleri rehin alma politikası olduğunu ifade etti. Argünağa,  “Aslında gözaltına alınan Tugay Bek değil; onun şahsında demokrasiye olan inanç da gözaltına alınmıştır” dedi. 

'HUKUKSUZLUĞA KARŞI SES ÇIKARMAK GEREKLİDİR'

Tugay Bek ve diğer gözaltıların hükümetin başkanlık görüşmelerine ağırlık verdiği günlerde korku mekanizmasını harekete geçirmek için olduğunu ifade eden Selay Dağsu, “Ancak hukuksuzluğa boyun eğmemek, umudu yitirmemek, ses çıkarmak gereklidir” dedi. 

'AYNI MESLEĞİ YAPMAKTAN GURUR DUYACAĞIM BİR İNSANDIR'

Tugay Bek’i iktidarlara cübbesinin önünü iliklemeyen, avukatlık mesleğinin etik değerini yaşatan, işçilerin, çocukların avukatı olarak tanıdığını söyleyen bir başka öğrenci, “Ülkede yaşanan katliamların faillerini arayan bir avukattır. İlerde aynı mesleği yapmaktan gurur duyacağım bir insandır” dedi. Gözaltına alınmasının hukuki değil, siyasi olduğunu dile getiren öğrenci “Başkanlık sistemi için dayatılan korku ütopyasının bir sahnesidir” dedi.

'AVUKATLIK MESLEĞİNE YÖNELİK BİR SALDIRIDIR'

FETÖ ile mücadele adına ilan edilen OHAL’in ülkede muhalifleri susturma ve tasfiye aracına dönüştüğünü dile getiren Ahmet Nakşioğlu,  “Hukukun genel ilkelerinin, Anayasal hakların askıya alındığı bu süreç beraberinde birçok mağduriyetleri de getirmiştir. Toplumsal birçok davaya müdahil olan Av. Tugay Bek in gözaltına alınması ve 10 Ekim Ankara davası ile ilgili aldığı dava notlarına el konulması Avukatlık mesleğinin onuruna yapılmış bir saldırıdır. Başta Barolar olmak üzere tüm demokrasi güçlerinin bu olaya karşı durması gerekmektedir” dedi. 

‘'BU GÖZALTILAR TEK ADAM REJİMİNE GEÇİŞİN BİR PARÇASI'

Hukukun üstünlüğünü yitirdiğini ve insanların hukuka olan inancının yok denecek kadar azaldığını söyleyen Ömer Taşkırıcı, ‘’Bu günlerde özellikle avukatlara yapılan bu saldırıların hukuki anlamda hiçbir dayanağı yoktur. Muhalif kesime yapılan bu hukuk dışı uygulamalar, tek adam rejimine geçişi daha da hızlandırmaktadır.’’ diyerek göz altılara tepki gösterdi.
 

ÖNCEKİ HABER

Uğur ve Polat gazetecidir: Gazetecilik suç değildir!

SONRAKİ HABER

Öğle paydosunun güneşi…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...