12 Aralık 2016 14:09

Işık’ın ödüllü kitabı okuyucuyla buluştu

Hıdır Işık'ın -di ve Diriliş Avlusu adlı şiir kitabı okuyucularla buluştu.

Paylaş

Genç şairlerden Hıdır Işık’ın 2015 Attilâ İlhan Şiir Ödüllü -di ve Diriliş Avlusu adlı şiir kitabı okuyucularla buluştu.

Aşkın Su Halleri, Varoluşun Nükteli Ağrısı ile -di ve Diriliş Avlusu başlıklı üç bölümden oluşan kitap varoluşsal sorgulama eksenli tematik bütünlüğüyle dikkat çekiyor. Toplumcu gerçekçi şiir izleğini, insanın hayal gücü yeteneğini ortaya koyan imgesel diliyle özgün bir düzlemde harmanlamayı başaran Hıdır Işık, şiirin kadimden bu yana insanın iç zenginliğini resmeden güçlü bir akıntı olduğunu ve bireyin hayatın her bir karesine uzanan duyarlılık katmanlarını genişleterek onu algılanabilir dünyanın ötesine taşıyan bir yaşam damarı olduğunu düşündürüyor şiirlerinde.

Niteliği ve ses ahengini önceleyen şiirlerinde, kaçınılmaz bir uğrak yeri gibi duran toplumun ve çağın çıkmazlarını yaşadığı atlastan yola çıkarak evrensel bir formda irdeleyen ve bunların çözümünün insanın kendisiyle yüzleşmesinde olduğunu imleyen Hıdır Işık’ın, Mühür Yayınları tarafından yayınlanan kitabının okuyucuya sesini uzatıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karamürsel'de 61 öğrenci hastanelik oldu

SONRAKİ HABER

Parasını alamayan inşaat işçisi kule vincin üzerine çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...