12 Aralık 2016 12:55

Gözaltına alınan DBP'li eş başkanın evine ateş açıldı

Antep'te gözaltına alınan DBP Şahinbey İlçe Eş Başkanı Hebat Gengeç'in evine kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş edildi.

Paylaş

Antep Valiliği'nin sayısını 36 olarak belirttiği HDP'ye yönelik gözaltılar arasında yer alan DBP Şahinbey İlçe Eş Başkanı Hebat Gengeç'in evine, gözaltı işleminden yaklaşık 50 dakika sonra kar maskeli 3 kişi tarafından ateş açıldı.

DBP Şahinbey İlçe Eş Başkanı Hebat Gengeç'in eşi Mustafa Gengeç, Vatan Mahallesi’ndeki evlerine polisin sabaha karşı 04.00 sularında geldiğini söyledi. Gengeç "Evi aradılar. Ev aramasından sonra 'Hakkında gözaltı kararı var' diyerek eşimi aldılar” dedi. 

Evden ayrılan polisten yaklaşık 50 dakika sonra silah sesi geldiğini vurgulayan Gengeç, o anları şöyle anlattı: “Ayağa kalktım, kızım 'Baba yat evi tarıyorlar' dedi. Balkona doğru yönelince 2 kişi gördüm, biri kar maskeli, biri şapkalı ve siyah elbiseli. Ellerinde Kalaşnikof vardı. Biri evimizi tarıyor, diğeri izliyor. Diğer kızım 'Baba kapı çalıyor' dedi. Yukarıya kadar çıkmışlardı, kapıyı açmadık. İki kişi aşağıdaydı, bir kişi de yukarı çıkmıştı." 

Saldırganlar ayrıldıktan sonra evden aşağı indiğini söyleyen Mustafa Gengeç, 11 adet boş kovan, 3 adet patlamamış mermi ve 1 adet patlamamış sis bombası bulduğunu belirtti. 

Hemen polisi aradığını ve evine ateş açıldığını aktardığını söyleyen Gengeç, "Polisler, 'Ekip gönderemeyiz. Siz boş kovanları alın, getirip teslim edin' dedi. Ben de boş kovanları ve patlamamış mermileri toplayıp götürdüm, Antep Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettim" dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Küçülmenin faturası üretene kesilmesin

SONRAKİ HABER

GSYH verisiyle dolar yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...