12 Aralık 2016 12:24

ÇGD'den Kırkaya'nın gözaltına alınmasına tepki

ÇGD, KHK ile kapatılan DİHA’nın Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya’nın gözaltına alınmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu, KHK ile kapatılan DİHA’nın Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya’nın gözaltına alınmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada, İstanbul’da yaşanan katliamın ardından Kırkaya’nın gözaltına alınmasının gazetecilik mesleğine yönelik bir algı operasyonu olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin tarihinin en acı ve karanlık dönemlerinden birini yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, karşı karşıya kalınan sorunların temel nedeninin dış politikada alınan hesapsız kitapsız kararlar olduğu ifade edildi. İstanbul’da 44 insanın hayatını kaybettiği saldırının hayatın her aşamasını terörize etmeye yönelik bir katliam olduğu belirtilen açıklamada, “Yaşanan her katliamın ardından toplumun algısıyla oynamak, ne yazık ki sistemin dolayısıyla siyasi iradenin en önemli paravanı haline gelmiş durumdadır. Yüzlerce ton patlayıcının, dünyanın en önemli şehirlerinden İstanbul’un merkezine sokularak patlatılması, sorgulanması ve gerçek yanıtlarının bulunması gereken bir konuyken, hızla algı operasyonu yapılarak gerçekler saptırılmak istenmiştir” denildi.

Katliamın ardından Türkiye genelinde gözaltına alınanlardan birinin de gazeteci Kenan Kırkaya olduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar dile getirildi: “Ankara basın camiasında yakınan bilinen ve Derneğimizin üyesi olan Kenan Kırkaya, geçmişte de sadece yaptığı haberler nedeniyle uzun süre cezaevinde tutuklu bulunmuştur. Meslektaşımız Kırkaya’nın, insanlık dışı böylesine vahşi bir katliamın ardından gözaltına alınmasının hiçbir izahatı olmadığı gibi yapılan sadece kendisine yönelik değil mesleğimize de yönelik bir algı operasyonudur. Yaşadığımız vahşi katliamı bir kez daha kınarken, haksız ve hukuksuz şekilde gözaltına alınan meslektaşımız Kenan Kırkaya’nın bir an önce serbest bırakılması, hem süre gelen gazetecilere yönelik baskılara yenilerinin eklenmemesi hem de katliamın soruşturulmasında azami düzeyde korunması gereken ‘ciddiyete’ leke düşürülmemesi açısından tartışmasız önemdedir.”

Türkiye Gazateciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi de Kırkaya’nın gözaltına alınmasına tepki göstermiş, "OHAL ve terör basını susturmanın kılıfı olamaz" açıklaması yapmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB Türkiye ile müzakereleri donduracak mı?

SONRAKİ HABER

Maraş'ta yatılı kuran kursu yurdunda yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...