30 Mayıs 2012 07:04

Polis artık 'demir cop' kullanacak

Toplumsal olaylara gaz ve plastik cop ile müdahale ile yetinmeyen Emniyet Genel Müdürlüğü, çelikten üretilen katlandığında boyu 20 santimetre olan, 6 bin adet "demir cop" siparişi verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde de toplumsal olaylarda kullanılmak için vücutta yanma hissi uyandı

Polis artık 'demir cop' kullanacak
Paylaş


Toplumsal olaylar ve eylemlerde çevik kuvvet polisleri tarafından, emekçiye, öğrenciye, kadına karşı şiddet uygulamada kullanılan coplara bir yenisi daha eklendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nca deneme amacıyla 6 bin adet sipariş verilen portatif coplar, alüminyum ve çelikten üretiliyor. Katlandığında boyu 20 santimetre olan coplar, İç içe geçebilen 3 metal aksamdan oluşan bu copların uzunluğu açıldığında yaklaşık 60 santimetreyi buluyor.

ABD ile bazı AB ülkelerinin polis teşkilatlarında da kullanılan, kamuoyunda ''demir cop'' olarak bilinen ''Portatif Coplar'', ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir'de denenecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, farklı modelleri bulunan bu copların vurmalı, burgulu ve butonlu modellerin her birinden 2'şer bin adet sipariş verdi. Sipariş verilen bu copların toplumsal olaylarda ve eylemlerde göstericilere karşı kullanılmayacağı iddia edilirken, polisin risk altında kaldığı durumlarda kullanılacağı savunuldu.

Emniyet tarafından, Poliüretan coplara göre çok daha dayanıklı olduğu belirtilen copların, açılırken çıkardığı sesten dolayı karşısındaki kişide psikolojik etki yarattığı bundan dolayı da tercih edildiği belirtildi.  (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da 23 Mayıs değerlendirmesi

SONRAKİ HABER

Suriye’ye diplomatik baskı büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...