12 Aralık 2016 11:34

Arkadaşları Berkay'ı unutmadı: Katliamlar ülkesi olmayacağız

İstanbul'daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren tıp öğrencisi Berkay Akbaş için Ankara'da okuduğu üniversite ve lisede anma düzenlendi.

Paylaş

İstanbul'daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren tıp öğrencisi Berkay Akbaş, Ankara'da okuduğu üniversite ve lisede unutulmadı. Arkadaşları, öğretmenleri Berkay için yapılan anmalarda bombalı saldırılara tepki göstererek “Katliamlar ülkesi olmayacağız” dediler.

İstanbul'daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren tıp öğrencisi Berkay Akbaş, arkadaşları tarafından yapılan etkinlerde anıldı. Başkent Üniversitesi'nde bir araya gelen öğrenciler, çardaklardan tıp fakültesi önüne yürüdüler. Yürüyüş sırasında “Berkay Akbaş ölümsüzdür” sloganları atan öğrenciler, Berkay'ın okuduğu tıp fakültesi önünde çiçekler bıraktılar. Burada konuşma yapan Berkay Akbaş'ın yakın arkadaşı:"Her öğrenci gibi sınav sonrasında dışarıdaydı. Hayata sımsıkı ellerle tutunan,yaşamaktan zevk alan, çalışkan, dürüst bir insanın saniyelik bulunduğu bir yerin kaderi olabileceği kimin aklına gelirdi? Lisede aynı sırada oturup, aynı bahçede güldüğümüz, üniversitede de beraber anılarımızı paylaştığımız başarılı bir insandı. Azimli, istekli bir şekilde tıp öğrencileri topluluğunda yer aldı" dedi. 

Anma etkinliğinde konuşan Berkay'ın hocası ise Berkay'ı yeni tanıdığını ve ne kadar dürüst, ahlaklı, mahçup olduğunu anlatarak üzüntüsünü aktardı. Başkent üniversitesi bir öğrenci de ölümün her yerde bulabileceğini, öfkeli olduklarını söyledi. Bu ülkenin katliamlar ülkesi olmayacağına ve Berkay'ı unutturmayıp her yerde anacaklarına söz verdi. 

‘ALİ İSMAİL GİBİ 19’UNDA VEDA ETTİ’

Başkent Üniversitesi Eleştirel Düşünme Topluluğu da şöyle bir açıklama yaptı; “Bizler biliyoruz ki Berkay ilk değildi. Berkay da tıpkı sosyal medyada paylaştığı 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz gibi 19'unda veda etti bizlere. Belki hiç konuşmadık, hiç dokunmadı yaşamlarımız birbirine ama aynı düşlerle yaşadık. Bizler de Berkay'ın sıra arkadaşları, aynı düşleri paylaştığı arkadaşları olarak buradan tekrarlıyoruz ki; Ne Berkay'ı ne de yaşanan katliamlarda hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anmaktan, vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin Berkaylar gibi doktor olma hayali yaşayan gençlerin umut ışığı olması için ve katliamlar ülkesi olmaması için mücadele edeceğiz.

LİSEDEKİ ARKADAŞLARI UNUTMADI

Berkay Akbaş, mezun olduğu lisedeki arkadaşları ve öğretmenleri tarafından da anıldı. Ankara'da bulunan Gazi Anadolu Lisesi'nde yapılan anmada, duygusal anlar yaşandı. Bayrak töreninde yapılan konuşmalarda Berkay'ın her zaman çok iyi bir doktor olmak istediği söylendi. Ardından konferans salonunda devam eden anmada söz alan Berkay'ın bir öğretmeni, böyle ölümlerin olmamasını istediklerini dile getirdiler ve bitmek bilmeyen bombalı saldırılara tepki gösterdiler. Arkadaşları Berkay için hazırlanan hatıra defterine yazılar yazdılar. Berkay için mezun olduğu lisede bir hatıra köşesi hazırlanacağı belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Soma davası: Devletin sorumluluğu ortada kalmamalı

SONRAKİ HABER

Hamile kadına saldırıdan tutuklanan Mehmet T. serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...