12 Aralık 2016 11:28

HDP, yapılan operasyonların hukuksuzluğuna dikkat çekti

HDP'ye yönelik düzenlenen operasyon ve gözaltılara ilişkin partinin İstanbul İl Binasında basın açıklaması düzenlendi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik düzenlenen operasyon ve gözaltılara ilişkin partinin İstanbul İl Binasında basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada parti temsilcilerine dönük operasyonların hukuksuzluğuna dikkat çekildi.

HDP Milletvekili Hüda Kaya ve HDP bileşenlerinin katıldığı açıklamada "Siyasi soykırım operasyonlarını kınıyoruz" yazılı pankart açıldı. Bu sabaha karşı düzenelenen operasyonlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Manisa ve Mersin'de en az 216 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasından 9 il eşbaşkanı da bulunuyor.

'GELDİKLERİ ZAMAN BARIŞ İSTEYENLERİ GÖRECEKLER'

HDP İstanbul İl Örgütü adına Yılmaz Yücel konuştu. Yücel, yaşananları siyasi soykırım olarak nitelendirdi. Süleyman Soylu'nun intikam çağrıları ardından bu operasyonların gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yücel, gözaltıların bir an evvel serbest bırakılmasını talep etti. Yücel, "Tehditvari yazılarla HDP'yi teslim alamayacaklar. Vardık, varolacağız. Tekrar geleceğiz yazmışlar, geldikleri zaman görecekleri topluluk barış isteyen bizler olacağız" dedi.

HDP PM Üyesi Cafer Çelik ise yaşananları hukuksuzluk diye yorumlarken yapılan katliamların üstünün kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Operasyonların 7 Haziran'la başladığını belirten Çelik, "Seni başkan yaptırmayacağız dedik o dönemde. Bu operasyonların sebebi bu. Fakat yine söylüyoruz seni başkan yaptırmayacağız. Dinden imandan bahsedenler dinsel içerikli kitapları yerlere atmışlar. Ne yaparlarsa yapsınlar 100 yıldır diz çökmedik. Bu zulmü hep beraber bertaraf edecek teslim olmayacağız" dedi.

'DEVLET İNTİKAM ALMAZ'

Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan Avukat Sinan Zincir de operasyonların hukuksuz bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çekti. "Kendi çözemedikleri sorunlara fail aramaya çalışıyorlar" diyen Zincir, sabaha karşı haber verilmeksizin yapılan operasyonların hukuk dışı bir şekilde yapıldığını dile getirdi. Zincir, "Arama adı altında talan yapıldı. Hukuk ortadan kaldırılmış ayaklar altına alınmıştır" dedi. Zincir, gözaltına alınan siyasilere 5 gün avukat görüş kısıtlılığı getirildiğini de aktardı. Yeni gözaltı haberlerinin geldiğini belirten Zincir, bunun operasyonların devam edeceği anlamına geldiğini söyledi. Operasyonların intikam mantığıyla yapıldığına dikkat çeken Zincir, "Devletler intikam almaz, mafya değildir devlet. Mafyatik devlet aklının ortaya koyduğu ürünün sonucudur bu" diye konuştu.

BARIŞ İSTEYENLER HAİN İLAN EDİLDİ'

HDP Milletvekili Hüda Kaya, dağıtılmış kütüphaneyi göstererek "Bu manzara tarihe geçiyor" dedi. "Savaşın politikasına teslim olmuş bir yönetimle karşı karşıyayız" diyen Kaya, basın yoluyla halka yıllardır nefret empoze edildiğini söyledi. Barış isteyenlerin hain ilan edildiğini söyleyen Kaya şöyle konuştu: "Yıllardır nefret ekiyor, nefret biçiyorlar ve utanmadan bu kanın sorumlusu olarak hayatlarında barıştan başka derdi olmayan HDP'yi gösteriyorlar. Sorumlusu olanlar, bunların hesabını verecek olanlar savaş politikalarıyla barışı hain ilan edenlerdir. Bu kanın sebebi olanlar savaşı, katliamı, kanı tek seçenek olarak ortaya koyanlar bunun hesabını er geç verecekler. Ölümlerden beslenenler halkın huzurunu istiyorlarsa, gerçekten samimilerse, barışı istiyorlarsa bunu 24 saat içinde sağlayacak pozisyondalar. Bütün halkımızın talebini haykırıyorum; HDPli olmayan ama katliam istemeyenler gelin büyük bir savaş hamlesine karşı büyük bir barış hamlesi başlatalım. Savaşa ve savaş entrikalarına teslim olmayacağız. Bütün ekranlarda gece gündüz kandan beslenen hainler vatan millet sakarya diye diye bayrak devlet millet diye diye sahte kutsallarla halka nefret empoze ediyorlar. Kurana, islama, vicdana göre kutsal olanlar allahın isimleridir, barıştır, haktır, adalettir, sevgidir. Bir tarafta barışı mahkum etmeye çalışanlar bir tarafta canıyla kanıtla barışa sahip çıkmaya çalışan hak taraftarlarıdırlar. Bu manzaralar bizi yıldıramayacak barış demeye devam edeceğiz." (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bilgen: İntikam almaktan kastınız bu mu?

SONRAKİ HABER

Soma davası: Devletin sorumluluğu ortada kalmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...