12 Aralık 2016 10:46

Kolombiya’da 5 çocuk açlıktan öldü

Kolombiya’da 5 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

Paylaş

Latin Amerika ülkesi Kolombiya’nın Guajira bölgesinde 5 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Çocukların ikisinin geçtiğimiz hafta Salı ve Cuma günleri, üçünün ise Cumartesi günü öldüğü öğrenildi.

Telesur’un haberine göre, son bir yıl içinde yerli toplulukları arasında çok sayıda çocuğun gıda ve sağlık hizmeti yetersizlikleri nedeniyle hayatını kaybetti. Haberde yerli toplulukların yaşam koşullarının insani kriz boyutlarında olduğu ve ülkenin kuzey sınırında bulunan Guajira bölgesinde binlerce kişinin benzer koşullarda yaşadığı uyarısı yapıldı.

Habere göre, Shipia Wayú Yerlileri Birliği temsilcilcisi Javier Rojas, ölen çocuklardan henüz bir yaşını dahi doldurmamış olan birinin Uru yerlisi olduğunu ve Urubia köyünde yaşamını yitirdiğini, Juyasirain yerlisi iki yaşındaki bir başka kız çocuğunun da gıda yetersizliği çektiğini ve kaldırıldığı San Juan del Cesar hastanesinde öldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Fernando Ruiz çocukların ölümünün doğrudan beslenme yetersizliğinden kaynaklı olmadığını savunarak, yerlilerin korunması için gerekli desteği vermeye çalıştıklarını ileri sürdü.

Telesur’a konuşan La Guajira bölgesi hekimlerinden Abdul Dasuki ise açlığın, ülkenin bu kesimi için uzun yıllardır devam eden kronik soruna dönüştüğünü söyledi. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Öğretmeni Berkay’a seslendi

SONRAKİ HABER

TBMM Başkanlığı, anayasa teklifini komisyona sevk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa