12 Aralık 2016 10:09

Erdoğan'ın diplomasına ilişkin önergeler işleme konulmadı

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Erdoğan'ın diplomasına ilişkin soru önergelerinin neden işleme konulmadığını sordu.

Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasına ilişkin soru önergeleri Meclis Başkanlığı tarafından “iç tüzüğe aykırı”  diyerek işleme konulmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diploması özellikle sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Daha önce Mecliste de gündem olan konuya ilişkin CHP’li Tur Yıldız Biçer, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığına soru önergeleri verdi.

Ancak Meclis Başkanlığı, soru önergelerini iç tüzükte belirtilen nitelikleri taşımadığı gerekçesiyle Biçer’e iade etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Biçer, benzer soru önergelerinin daha önce kabul edilirken bir süredir kabul edilmediğine dikkat çekerek, “Her gün her şey biraz daha aykırı hale geliyor. Değişmeyen bir iç tüzük var ama konu, usul, üslup aynı olmasına rağmen önerge iç tüzüğe aykırılık teşkil ediyor. Neden? Çünkü Erdoğan’ın diplomasını soruyoruz. Koruyucu melekleri var Cumhurbaşkanının! Söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan olunca kanun da, usul de, şekil de değişebiliyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret vergiden muaf tutulmalı

SONRAKİ HABER

Anayasa değişiklik teklifi komisyona gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa