12 Aralık 2016 08:55

Cinsel istismara maruz kalan çocuğun ailesi İHD’ye başvurdu

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde cinsel istismar sonucu hamile kalıp doğum yapan 11 yaşındaki kız çocuğunun ailesi İHD’ye başvurdu.

Paylaş

Maruz kaldığı cinsel istismar sonucu hamile kalan ve doğum yapan 11 yaşındaki G.D.’nin ailesi istismarda bulunan kişi veya kişilerin bulunmaması üzerine hukuki yardım talebiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne başvuruda bulundu.

11 yaşındaki G.D. cinsel istismar nedeniyle kaldırıldığı hastanede doğum yapmış, ardından bebekle birlikte Çocuk Esirgeme Kurumuna alınmıştı.

Olayın üzerinden geçen zamana rağmen adli makamların sessizliğini bozmadığını belirten aile, çocuklarına cinsel istismarda bulunan kişi veya kişilerin bulunmasını istiyor.

İHD Hukuk Komisyonu, sorumluların bulunması için çalışmalara başladı. Önümüzdeki günlerde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu hakkında başvuruda bulunulacak.

11 yaşındaki G.D. Diyarbakır Çocuk Esirgeme Kurumu’nda polislerce alınan ifadesinde, tarım işçisi olarak gittikleri Sivas'ta bir kişinin verdiği meyve suyunu içtikten sonra kendinden geçtiğini ve bu sırada cinsel istismara uğradığını anlatmıştı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Ordu merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu

SONRAKİ HABER

Meclis'te gizli kamera var şikayet yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...