12 Aralık 2016 08:37

Vücut Geliştirme Federasyonu'nun özerkliğinin alınabilir

Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun 2016 yılı içerisindeki faaliyetlerinde yine doping çıktı. Federasyonun özerkliği alınabilir.

Paylaş

Geçmiş yıllardaki doping karnesi hayli kötü olan, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun 2012'de 25, 2013'te 48, 2014'de 28, 2015'de 23 sporcusu dopingli çıkmış ve bu sporculardan 12'si ömür boyu spordan men edilmişti. 2016 yılında federasyonun yapmış olduğu iki organizasyonda da yine doping çıktığı belirtildi. Türkiye Anti Doping Ajansı (TADA) yetkilisi Rüştü Güner, olayı doğruladı. Ancak, süreç devam ettiği gerekçesiyle açıklama yapmadı. 

2004 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Merkez Danışma Kurulu, federasyonun özerkliğinin alınması ile ilgili karar almıştı. Ancak, bu güne kadar alınan kararı görev yapan hiçbir Spor Bakanı imzalamadı. Mehmet Ali Şahin, Murat Başesgioğlu, Faruk Nafiz Özak ve Suat Kılıç alınan kararla ilgili herhangi bir çalışma yapmadıkları öğrenildi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Yönetim Kurulu Üyeliğine Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın seçilmesinin ardından, doping karnesi kötü olan federasyonun özerkliğinin alınması ile ilgili çalışmanın başladığı belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aç kalan ayı mahalleye indi, arı kovanlarına saldırdı

SONRAKİ HABER

Ordu merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...