12 Aralık 2016 08:00

CHP: Bombalı saldırlarda ihmali olanlar görevi bıraksın

Yaşanan bombalı saldırlara ilişkin Meclis Araştırması isteyen CHP, yaşanan saldırılarda ihmali olan kamu görevlerinin görevden alınmasını istedi.

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ortak imzayla Meclis'e araştırma önergesi vererek, son 1.5 yılda, 11 ilde gerçekleşen toplam 26 bombalı saldırı ve patlamaların araştırılmasını istedi.  Yaşanan saldırılar ve patlamalarda güvenlik zafiyetlerinin araştırılması, faillerin ortaya çıkarılmasının istenildiği önergede, “Yaşanan bu saldırılarda sorumluluğu ve ihmali bulunanların görevden el çektirilerek bir daha benzer olayların yaşanmaması adına etkili, sürekli ve somut önlemlerin alınması gerekir” denildi. Önergede, “AKP hükümetinin yaşanan her bir saldırı ve patlama sonrası etkili, sürekli ve somut güvenlik tedbirlerini almaması ile oluşan güvenlik zafiyetleri sonucu maalesef, 395 kişi hayatını kaybetmiş ve 2941 kişi yaralanmıştır” yaşanan saldırılardaki bilanço açıklandı. 

'ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Önergede,  saldırılar sonrası etkili, yeterli ve sürekli güvenlik önlemleri alınmadığı aşikar olduğu ifade edilerek, “İçişleri Bakanlığının, İstanbul Valiliğinin ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün yaşanan terör saldırıları sonucunda, kamuoyuna açıklama yaptıktan sonra, somut güvenlik tedbirleri ile ilgili olarak neler yaptıkları ya da yapmadıkları izaha muhtaçtır” denildi. Yaşanan her saldırı sonrası, yayın yasakları getirilmesine de değinilen önergede, “Yaşanan terör saldırı ve patlamalardan hemen sonra ise, yayın yasakları getirilmekte ve adeta yaşanan acıların üzeri örtülmeye çalışılmaktadır” diye açıklama yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş Beşiktaş’taki saldırıya ilişkin mesaj yolladı

SONRAKİ HABER

FETÖ şüphelisi 3 polis ve 7 öğretmen adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...