12 Aralık 2016 06:16

Gazeteci Kenan Kırkaya da gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik operasyonlar kapsamında, kapatılan DİHA'nın Ankara Haber Şefi Kenan Kırkaya da gözaltına alındı.

Paylaş

OHAL sonrası Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya dün sabah evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltının gerekçesine ilişkin Kırkaya’nın avukatlarına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyetten açıklama yapılmazken, gazetecinin HDP’nin Ankara yöneticilerine yönelik operasyonla ilgili olarak gözaltına  alındığı belirtiliyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi de Kırkaya’nın gözaltına alınmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. 

Kırkaya’nın evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınarak, Ankara’da gözaltına alınan HDP’liler ile birlikte sağlık kontrolünden geçirildi, ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kırkaya’nın gözaltına alınma gerekçesi öğrenilemezken, evde arama yapan polislerin “Hakkınız da ankesörlü telefondan yapılan bir ihbar var” dedikleri iddia edildi. Kırkaya, OHAL sonrası pasaportu iptal edilen gazeteciler arasında yer alıyordu. KCK Basın davası kapsamında 2011 yılının Aralık ayında gözaltına alınan Kırkaya, 2014 yılı Mart ayında tahliye edilmişti. Kırkaya, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) üyesi ve Uluslararası Gazeteciler Fedarasyonu’nun (IFJ) basın kartı sahibi. 

‘BASININ YAKASINDAN TEZ DÜŞÜN’

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan TGS Ankara Şubesi, OHAL ve terörün basını susturmanın kılıfı olamayacağını vurguladı. Açıklamada, “İstanbul’daki hain terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘Yarından tezi yok bu hesap görülecek’ dedi. Bu açıklamanın üzerinden 24 saat geçmedi ki hesap yine ‘basın’dan soruldu. OHAL KHK’sının açtığı yol ile kapatılan DİHA’nın Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya terör saldırısının ardından yine terör gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. OHAL’in de, terörle mücadelenin de yolu basını susturmaktan geçmez, geçemez...

‘Yarından tezi yok’ amaçlarınızı gerçekleştirmek için yakasına yapıştığınız basının peşini bırakın.‘Yarından tezi yok’ basının yakasından düşün” denildi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de iş cinayeti: Bakım yapan işçiye tren çarptı

SONRAKİ HABER

Westbrook takımını yine zafere taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...