12 Aralık 2016 05:34

HDP'ye yönelik çok sayıda ilde operasyon

HDP'ye yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Manisa ve Mersin'de düzenlenen operasyonlarda 235 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Manisa ve Mersin başta olmak üzere çok sayıda ilde düzenlenen operasyonlarda 200'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili gözaltı sayısını 235 olarak açıkladı. Gözaltına alınanlar arasından 9 il eşbaşkanı da bulunuyor.

İSTANBUL

HDP’yi hedef alan operasyonlar kapsamında İstanbul’da, partinin il ve ilçe yöneticilerinin evleri basıldı. Evlerinde yapılan aramaların ardından şu ana kadar 20 siyasetçinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel'in yanı sıra Esenyurt, Güngören, Üsküdar, Avcılar başta olmak üzere birçok ilçe eş başkanı da bulunuyor.

Ev baskınları ile eş zamanlı olarak partinin il ve ilçe binalarına da baskın yapıldı. Kapıları koçbaşı ile kırılarak girilen parti binalarında arama yapılıp, içerideki eşyalar dağıtıldı.

Baskın yapılan HDP İl Örgütü binasına ise, "Geldik yoktunuz" şeklinde yazılama yapıldı. Yine binadaki masalar devrilirken, kitap ve benzeri eşyalar ise yerlere serildi.

ADANA

Adana'da da HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyon yapıldı. Sabaha karşı yapılan operasyona yaklaşık 500 polis, zırhlı araçlar, TOMA'lar, polis helikopteri ve özel harekat polisleri katıldı.

Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesindeki evlere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 25’i aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan arasında HDP Adana İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural, Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç ve Kamuran Sagat, Çukurova İlçe Eşbaşakanı Osman Sert, HDP üyeleri Sadrettin Argın, Ali Yurtsever, Sabri Duman, Enver Taşkın ile Adana Kadın Platformu üyesi Derya Çiçek Naz ve Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Av. Tugay Bek de bulunuyor.

Gözaltına alınan isimler Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ANKARA

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından HDP’ye yönelik Ankara’da operasyon yapıldı. Aralarında HDP Ankara İl Eş Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Eş Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında gazeteci Kenan Kırkaya da bulunuyor.

Gözaltına alınan isimler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İZMİR

İzmir'de HDP'lilere yönelik yapılan operasyonda şu ana kadar 10 ismin gözaltına alındığı öğrenildi.

MERSİN

HDP’ye dönük operasyonlar kapsamında Mersin’de 51 kişi gözaltına alınırken, yapılan ev baskınlarında DBP'li Akdeniz Belediye Eşbaşkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’nun evlerine baskın yapıldığı öğrenildi. Mutlu ve Türk’ün evine yapılan baskında evleri arandı ve haklarında gözaltı kararı olduğu yakınlarına bildirildi. Yapılan aramaların ardından polisler evlerden ayrıldı. Akdeniz Belediyesine bağlı İŞTAR Kadın Merkezi Psikoloğu Fahriye Cengiz ve Akdeniz Belediyesi çalışanı Aydın Özdemir de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. 

MANİSA

HDP’lilere yönelik operasyon gerçekleştirilen bir diğer kent ise Manisa oldu, HDP Manisa İl Eş Başkanı ile HDP Salihli İlçe Eş Başkanının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri tarafından partilerin evlerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında HDP Manisa İl Eş Başkanı Ahmet Ertaş, HDP Salihli İlçe Eş Başkanı Abdülkadir Moruk, eski parti yöneticisi Aydın Oruç ile M.B ve A.D isimli partililer gözaltına alındı.

Gözaltına alınan siyasetçiler sağlık kontrolünün ardından Emniyet’e götürüldü.

ANTEP

HDP ve DBP’ye yönelik operasyonların bir adresi de Antep oldu. Aralarında HDP İl Eş Başkanı Güler Erat ve DBP İl Eş Başkanları Gülsüm Demir ile Mehmet Özkan’ın da olduğu çok sayıda gözaltı olduğu belirtiliyor. Valilikten basına gönderilen açıklamada 36 kişinin gözaltında olduğu belirtilirken, HDP yetkililerinden teyit edilen gözaltı sayısı 15 olarak ifade edildi. 
HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri dışında, Meya-Der ve KJA temsilcileri de gözaltına alınanlar arasında. 

URFA

Urfa’da ise, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hilvan İlçe Eş Başkanı Yusuf Kebeci gözaltına alındı. Sabah saat 07.30 sıralarında evine baskın yapılan Kebeci, yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Birecik İlçisi'nde, Meydan Mahallesi'nde bulunan HDP ve DBP binalarında polis tarafından arama yapıldı. Partilerdeki çok sayıda evrak ve dökümana el koyan ekipler, parti binasında bulunanları gözaltına adlı. İl genelinde gözaltına alınan 140 kişi, Urfa Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı.

HAKKARİ

Hakkari’de TEM Şube Müdürlüğüne bağlı polisler bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında HDP Hakkari İl Eş Başkanı Evin Konur ile DBP Eski İl Eş Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı. Gözaltına alınan Konur ve Bor sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP binasına baskında duvara 'Geldik yoktunuz' yazıldı

SONRAKİ HABER

Şirvan'da son işçinin de cenazesine ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa