12 Aralık 2016 00:37

Türkiye’nin bitki ve hayvan haritası çıkarılıyor

2018 yılına kadar 81 ilde tamamlanması planlanan projeyle Türkiye’nin karasal ve sucul biyolojik çeşitliliğine ilişkin harita ortaya çıkarılacak.

Paylaş

Yusuf YAVUZ 
İsparta

Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğinin ortaya çıkarılması amacıyla 2013 yılında başlatılan "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" çalışmaları sürüyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından yürütülen ve 81 ili kapsaması planlanan projede bugüne kadar 34 ilde 9 binden fazlası bitki, 1202’si de hayvan olmak üzere toplam 10 1258 takson tespit edildi.

2018 yılında tamamlanması planlanan projede ortaya çıkan verilere göre tespit edilen 1157 taksonun gıda üretiminde, 1036 türün bitkisel ilaç sektöründe, 485 türün ise peyzaj bitkisi olarak kullanıldığı belirlendi. Proje kapsamındaki çalışmalar, doğal varlıkların insanın gündelik hayatını sürdürebilmesi için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından yürütülen Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 2013 yılında başlatılan projede bugüne kadar 34 ilde çalışmalar tamamlandı, 42 ilde ise halen devam ediyor. 2018 yılına kadar 81 ilde tamamlanması planlanan projeyle Türkiye’nin karasal ve sucul biyolojik çeşitliliğine ilişkin harita ortaya çıkarılacak.

ÖNCEKİ HABER

Ev ödevi verilmeli mi verilmemeli mi?

SONRAKİ HABER

Adana'da Avukat Tugay Bek polis baskınıyla gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...