11 Aralık 2016 16:35

Trump: CIA'in Rusya iddiası saçmalık

Donald Trump, CIA'in Rusya'nın seçimlere kendi lehine müdahalede bulunduğu yönündeki araştırmasını 'saçma' olarak niteledi.

Paylaş

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, CIA'in Rusya'nın başkanlık seçimlerine etkide bulunduğu iddiasının "saçma" olduğunu belirtti.

Fox News'e konuşan Trump, Devlet Başkanı Barack Obama'nn seçim kampanyaları sırasındaki siber saldırıların araştırılması talimatına özel olarak karşı çıkmadığına değindi. Ancak, araştırmada sadece Rusya'ya odaklanılmasının yanlış olacağını, diğer ülke ve bireylerin de incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Beyaz Saray, konuya dair açıklamasında araştırmanın sadece Rusya ve seçimlerle sınırlı olmadığını belirtmişti. 2008 ve 2012 seçimlerindeki Çin kaynaklı siber saldırıların da araştırıldığı bildirilmişti.

CIA, söz konusu araştırmasında Rusya'nın ABD seçimlerine Trump lehine müdahalede bulunmayı amaçladığı sonucuna varmıştı.

Trump, Demokratların öne sürdüğü "Moskova, Beyaz Saray'da Trump'ı görmek istiyor" iddiasının arkasında CIA'in olup olmadığını da sorguladı.

Trump, dün Rusya ile ticari ilişkileri olan Exxon Mobil'in CEO'su Rex Tillerson'ı dışişleri bakanı olarak açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDK: Barışa duyulan yaşamsal ihtiyaç ortadadır

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Gaziantepspor'u 3-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa