11 Aralık 2016 13:06

Bağdat’tan Erbil’e Türkiye sınırı uyarısı

Irak İçişleri Bakanı Temsilcisi Akil Hezali IŞİD savaşından sonra sınır bölgelerinin iyi korunması için herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Irak İçişleri Bakanlığı’ndan bir heyet dün Erbil’i ziyaret etti. Irak İçişleri Bakanı Temsilcisi Akil Hezali, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi yetkilileriyle sınır bölgelerindeki durumu ele alacaklarını ve IŞİD savaşından sonra sınır bölgelerinin daha iyi korunması için herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Erbil merkezli Rudaw Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre Bakanlık Temsilcisi Akil Hezali’nin görüşmelerde, “İran sınırında muhafızlara ihtiyacımız yok çünkü İran bizim düşmanımız değildir. Ancak Türiye, Suriye ve Ürdün sınırlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor” dediğini ileri sürdü. 

IŞİD, MUSUL’UN ÖNEMLİ SEMTLERİNİ KAYBETTİ

Öte yandan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, IŞİD’in Musul’daki en önemli mahallelerin kontrolünü kaybettiğini açıkladı. 
Yakın Doğu Haber Ajansı’nın haberine göre, Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, Fars haber ajansına verdiği demecinde Irak güvenlik güçlerinin Musul merkezli Neyneva ilindeki operasyonlarına önceden yapılan planlama doğrultusunda devam ettiğini söyledi. Yahya Resul, “Terörle mücadele birlikleri ve Irak ordusu 9. Kolordusu, Musul’un doğusundaki 29 köyü ve bölgeyi kontrol altına aldı” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya’da kilise çatısı çöktü, 160 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...