11 Aralık 2016 11:28

Halkevleri Beşiktaş saldırısına tepki gösterdi

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy: Barış içinde yaşam istemek hakkımızdır.

Paylaş

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saldırıları kınayan Halkevleri Genel Başkanı, “Yaşamını yitirenlerin ve yaralıların ailelerinin ve tüm halkımızın acısını paylaşıyoruz. Ve susmuyoruz!” dedi.

Bombalı saldırıların failleri değişse de değişmeyen bir gerçek olduğunu ifade eden Ersoy, “Bu ülke 7 Haziran 2015'ten bugüne adım adım bir katliamlar ülkesine dönüştürüldü. İnsanca, barış içinde, demokratik bir ülkede yaşama hakkımızı gasp eden bir politik şiddet ortamı savaş politikaları eşliğinde doğrudan iktidar eli ile yaratıldı. AKP ve MHP'nin yaptığı anlaşmayla diktatörlüğe Anayasal temel kazandırma hedefi ile Meclis'e getirilen düzenleme, en sonuncusu 10 Aralık gecesi yaşadığımız olmak üzere bu süreç içinde gerçekleşen 26 katliamın, yaşamını kaybeden binlerce insanın izlerini taşımaktadır” dedi.

Ersoy açıklamasında “Hayatlarımızı ve hayallerimizi öldürmenize, bu ülkeyi kan gölüne döndürmenize, kaosu yaratanların ülkeyi diktatörlükle yönetmesine izin vermeyeceğiz. Yaşam hakkımız için, hayallerimizdeki eşit, özgür, barış içinde demokratik bir ülkeyi kurmak için, susmayacağız, hep birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İtalya'da yeni başbakan Gentiloni

SONRAKİ HABER

Toplumsal refleksler birleşik halk muhalefetine dönüşmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa