11 Aralık 2016 11:07

Malatya Emek Gençliği Erdal Eren'i andı

12 Eylül askeri darbesi sonrasında yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ölümünün 36. yılında Malatya’da anıldı.

Paylaş

Malatya Emek Gençliği 12 Eylül darbesinin ardından idam edilen Erdal Eren için anma etkinliği düzenledi. Emek Partisi Malatya İl Örgütü’nde gerçekleştirilen anmada açılış konuşmasının ardından 'Oğlumuz Erdal' adlı belgesel gösterimi yapıldı. Anmada sık sık “Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında” sloganı atıldı. Anma daha sonra söyleşi ile devam etti.

Anmada konuşan Emek Gençliği üyesi Basri Karagöz, “Erdal Eren 17 yaşında adalet, özgürlülük ve demokrasi için mücadele ederken yaşı büyütülerek idam edildi. Erdal, kendisi gibi mücadele eden gençlere gözdağı verilmek için öldürüldü. Kazanmak için mücadele ettiği adalet susmuştu. Hukuk bir kez daha katillerin lehine işlemişti” dedi.

'KARANLIĞIN KARŞISINDA YILMIYORUZ'

Zor süreçlerden geçen gençler olarak, yine de bu karanlığın karşısında yılmadıklarını söyleyen Karagöz, “Kimi zaman lisemizdeki kadro değişikliği için hep birlikte tepki gösteriyoruz, kimi zaman kantindeki yüksek fiyatlara karşı geliyoruz, kimi zamansa Erdal'lar gibi geleceğimize sahip çıkmak için ayağa kalkıyoruz. Ve rahatlıkla yan yana gelmeyi en iyi biz başarıyoruz. Çünkü biz sadece tepkide değil, mutlulukta, üzüntüde, kavgada, dayanışmada hep omuz omuza oluyoruz. Çünkü hepimiz aynı yolun Erdal'larıyız” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusunun Halep'teki ilerleyişi sürüyor

SONRAKİ HABER

İran, İstanbul'daki bombalı saldırıları kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa