11 Aralık 2016 10:26

CHP Sözcüsü Böke: Teklif bir padişahlık teklifidir

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, AKP ve MHP’nin ortaklaşarak Meclis’e getirdiği anayasa değişiklik teklifini değerlendirdi.

Paylaş

Bursa'da partisinin düzenlediği 'İş'te CHP' projesi toplantısına katılan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, anayasa değişiklik teklifini değerlendirdi.

Partisinin Bursa’da düzenlenen 'İş'te CHP' etkinliğine katılan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığına sunulmasıyla ilgili sorulara Böke, “Meclise sunulmuş olan teklif bir padişahlık teklifidir. CHP'nin bu teklife karşı görüşü teklif gelmeden önce neyse, teklif geldikten sonra daha da açık bir biçimde ortaya çıktı. CHP, Türkiye'de güçlendirilmiş bir parlamenter bir demokrasinin, Türkiye'nin aydınlığı için bir vazgeçilmez olduğunu dün de söylüyordu, bugün de söylemeye devam ediyor. Bu teklif Türkiye'de demokrasiyi tamamen yerle bir eden, bugün yaşıyor olduğumuz tek adam rejimini hukuka döken bir düzenlemedir” yanıtını verdi.

'BU DÜZENİN HUKUKA GEÇMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ'

Bu düzenin hukuka geçmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Böke, başka partilerin nasıl oy kullanacağı konusunda yorum yapmayı uygun görmediklerini söyledi. Selin Sayek Böke, “Bu teklife evet diyecek olan herkes, Türkiye'nin refahının önünde engel olacaktır, Türkiye'nin zenginliğinin önünde engel olacaktır, Türkiye demokrasisinin önünde bir engel olacaktır, 330'u bulup bulmayacağı bu prensiplerle değerlendirilmeli diye düşünüyorum” dedi.

İstanbul'daki bombalı saldırıyla ilgili konuşan de Böke, “Biz CHP olarak Türkiye'nin birliği bütünlüğü ve bu birlik bütünlüğü bütün dünya içerisinde bir barış mesajı vererek yayma ihtiyacını gidermek için her adımı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Belediye-İş Genel Merkezi şube kapatma yetkisi istiyor

SONRAKİ HABER

Bit pazarında işler durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...